Απεργία αύριο για το “εργατικό ατύχημα” στο λιμάνι του Πειραιά

απεργία

Σε 24ωρη απεργία αύριο, Τρίτη 9 Ιουνίου, προχωρούν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, για να καταδικάσουν το νέο εργοδοτικό έγκλημα με τον θάνατο 35χρονου το βράδυ της Παρασκευής, σε εργασίες επισκευής από το συνεργείο του ΖΟΥΤΗ στο πλοίο «NODUS» σημαίας Λιβερίας στη ράδα του Πειραιά.

Στο πλαίσιο της απεργίας, καλούν και σε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 9.30 π.μ. Το εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Όπως αναφέρουν τα συνδικάτα στην ανακοίνωσή τους:

“Αιτία του νέου εγκλήματος της εργοδοσίας ήταν για ακόμη μια φορά η ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αφού η δουλειά γίνονταν χωρίς καμία άδεια εργασιών, χωρίς gasfree, χωρίς την παρουσία τεχνικού ασφαλείας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνάδελφοι δούλευαν ασταμάτητα επί τέσσερα 24ωρα και χωρίς καν την πρόνοια από πλευράς των υπευθύνων εταιρειών του έργου για τα βασικά μέτρα.

Ο θάνατος του συναδέλφου οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι δεν υπήρχε μετασχηματιστής που να μειώνει την τάση του ρεύματος, όπως προβλέπεται και με το απλό σπάσιμο μια λάμπας φωτισμού σε κλειστό, γεμάτο υγρασία χώρο είχαμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα”.


Πηγή