«Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη» από το Σύνταγμα έως τη Μινεάπολη (φωτογραφίες)

Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τη δολοφονία Φλόιντ. Εκατοντάδες πολίτες και δεκάδες συλλογικότητες και φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ.

«Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους αδερφούς και αδερφές μας στην Αμερική – Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού» ανέφεραν, μεταξύ άλλων. σε κάλεσμά τους συλλογικότητες για την απογευματινή συγκέντρωση η οποία κατέληξε με πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σημείωναν, επίσης, οι συλλογικότητες στο κάλεσμα: «Ίσως να αγνοούμε την πραγματικότητα τους, δεν ξέρουμε τι είναι να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου. Κάποια πράγματα όμως τα ξέρουμε καλά. Ξέρουμε τους δολοφόνους του Γρηγορόπουλου, του Φύσσα, του Λουκμάν του Ζακ, του Εμπουκά και τόσων άλλων, και ξέρουμε ότι τους γέννησε η ίδια μηχανή, το κράτος και ο καπιταλισμός, που γέννησε τον δολοφόνο του Φλόιντ και τόσων άλλων.Ξέρουμε τι σημαίνουν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής,αστυνομική βία ενάντια σε διαδηλώσεις κι συγκεντρώσεις. Και ξέρουμε επίσης, ότι τα αδέρφια μας στην Αμερική του ρεκόρ ανεργίας, στην πλειοψηφία τους παιδιά της ίδιας τάξης με εμάς, παλεύουν για τη ζωή τους, σήμερα στους δρόμους, όπως παλεύουμε και εμείς στους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια,τις πλατείες,τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών».

Φωτογραφίες από efsyn

Εφ.Συν. / Μιχαήλ – Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Εφ.Συν. / Μιχαήλ – Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Εφ.Συν. / Ιωάννα Σωτήρχου

Φωτογραφίες: Alexandros Gasteratos/ TPP

Alexandros Gasteratos/ TPP
Alexandros Gasteratos/ TPP

Φωτογραφίες από tovima.gr  
 .


Πηγή