24ωρη απεργία (9/6) και συλλαλητήρια (9, 10/6) κατά του αντιδραστικού ν/σ Κεραμέως

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία,την Τρίτη 9 Ιουνίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή. Την ίδια ημέρα, διοργανώνεται από εκπαιδευτικούς και σωματεία, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και ώρα 1μμ., στα Προπύλαια.

Για την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει και νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και, ώρα 7μμ., καθώς και πορεία από τη Βουλή.

Όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, η ΟΙΕΛΕ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, πραγματοποιεί την Τρίτη 9 Ιούνη, στάση εργασίας, από τις 12μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου «να διευκολυνθεί η παρουσία των συναδέλφων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα εκείνη (13:00) στα Προπύλαια κατά της ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας». Η ΟΙΕΛΕ θα συμμετάσχει και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 10 Ιούνη.

Το νομοσχέδιο για την «Αναβάθμιση του Σχολείου» έχει ως βασικό του «πυρήνα», τον αναχρονισμό και την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, επιφέρει αλλαγές επί τα χείρω σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, Έχει πάρει το πράσινο φως από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν, ανάμεσα στα άλλα, να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο και να καταργηθεί η ντροπολογία για τη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας.

 


Πηγή