Συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε επισιτισμό, τουρισμό και ξενοδοχεία

Σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων παραμένουν οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και επισιτισμό – τουρισμό, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, με τελικό «προορισμό» την Αθήνα και το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 28 Μάη, και ώρα 11πμ.

Η αρχή έγινε την Τετάρτη 20 Μάη στην Κρήτη, συνεχίστηκε την Παρασκευή 22 Μάη έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα και έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Παρεμβάσεις επίσης έγιναν το Σάββατο 23 Μάη σε δήμους της Αττικής, ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις σε Κέρκυρα, Λασίθι, Ρέθυμνο και Πάτρα. Και θα συνεχιστούν, σύμφωνα με το μέχρι τώρα προγραμματισμό, μέχρι τις 10 Ιούνη, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, τονίζουν οι εργαζόμενοι και απαντούν αποφασιστικά στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας για χτύπημα των ΣΣΕ και των εισοδημάτων τους.

Όσον αφορά στην κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, όπως καταγγέλλει η αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό – τουρισμό ΛΑΝΤΖΑ, η συγκέντρωση «είχε σαν επιδίωξη να γίνει συνάντηση με τον υπουργό ώστε να διατυπωθούν οι διεκδικήσεις μας και ταυτόχρονα να καταγγείλουμε συνολικά την κυβερνητική στάση και αδιαφορία για τα ζητήματα που μας αφορούν ως εργαζόμενους στην συγκυρία. Ο υπουργός εργασίας αρνήθηκε προκλητικά, για ακόμα μια φορά, να συναντήσει αντιπροσωπία του συνδικάτου επιβεβαιώνοντας πως μοναδικοί συνομιλητές είναι οι εργοδοτικοί φορείς με τους οποίους προνομιακά συνδιαμορφώνει τα μέτρα με βάση τις ανάγκες τους. Η αντίδραση των συγκεντρωμένων ήταν να μετακινηθούν με πορεία στα γραφεία της ΠΟΞ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, στην έδρα δηλαδή των αφεντικών του κ. Βρούτση , δηλώνοντας ότι θα παραμείνουμε εκεί μέχρι να γίνει η συνάντηση.

Τελικά αφού οι μεγαλοξενοδόχοι έδωσαν τις σχετικές εντολές , η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  χωρίς όμως να προκύψουν ουσιαστικές δεσμεύσεις σε σχέση με τις διεκδικήσεις που τέθηκαν από την πλευρά των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση απέδειξε ξανά πως είναι ταγμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και βασική της επιδίωξη είναι να φορτώσει το κόστος της πανδημίας στις ταλαιπωρημένες πλάτες του λαού .

»Ο Αγώνας δεν τελείωσε, συνεχίζουμε μαχητικά στις συγκεντρώσεις των παραρτημάτων του συνδικάτου που έχουν ανακοινωθεί για τις επόμενες μέρες και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να ενώσουν τη φωνή τους στη κεντρική κινητοποίηση στις 28 Μαΐου 11.00 στο Σύνταγμα».

Να σημειωθεί, τέλος, πως στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται αλληλέγγυα Σωματεία από άλλους κλάδους, μαζικοί φορείς και Εργατικά Κέντρα της χώρας.


Σχετικές αναρτήσεις:


Πηγή