ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΑΓΕ ΕΝΑ ΛΗΓΜΕΝΟ ΚΡΟΥΑΣΑΝ – Επίκειται παρέμβαση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» ότι η γνωστή σε όλους αλυσίδα καταστημάτων «My Market», έδιωξε εργαζόμενο στην Πάτρα με μόνο «έγκλημά» του… την κατανάλωση ληγμένου προϊόντος (κρουασάν) που προοριζόταν για τον κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την «ΕΝΩΣΗ» ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απασχολείτο επί 3,5 χρόνια στο κατάστημα και το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 30 Απριλίου 2020, όπου κλήθηκε από τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του υποκαταστήματος και -όπως καταγγέλλεται- κάτω από απαράδεκτες συνθήκες με φωνές και κατηγορίες περί «κλοπής», εξαναγκάστηκε να υπογράψει την παραίτησή του προκειμένου να μην έχει ποινικές κυρώσεις για την (εντός καταστήματος) κατανάλωση ληγμένων προϊόντων.

Η εταιρεία με την σειρά της κάνει λόγω για «ψευδείς ειδήσεις», δίχως όμως να δίνει παραπάνω διευκρινήσεις για τους λόγους που οδήγησαν έναν εργαζόμενο σε παραίτηση, ειδικά σε μια περίοδο που η αναζήτηση νέας εργασίας φαντάζει άπιαστο όνειρο.

Σύμφωνα με στοιχεία του kentroaristera.gr ο εργαζόμενος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε πολύ δυσχερή οικονομική κατάσταση αφού έχει μητέρα καρκινοπαθή και όλες οι οικογενειακές οικονομίες κατευθύνθηκαν σε έξοδα νοσηλείας της μητέρας του. Αποτέλεσμα ο νεαρός εργαζόμενος να αναγκάζεται να καταναλώνει ληγμένα προϊόντα στη δουλειά του, αφού κυριολεκτικά η πείνα τον «αγκάλιαζε» στο σπίτι. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η εταιρεία ενημερώθηκε άμεσα από τον ίδιο τον εργαζόμενο γι’ αυτή την κατάσταση, δίχως όμως να βρει ανταπόκριση. Όταν δε την αμέσως επόμενη ημέρα ζήτησε να του δώσουν πίσω την παραίτησή του έλαβε την απάντηση ότι: «την έχουμε στείλει με φορτηγό στην Αθήνα και δεν γίνεται να την πάρεις».

Την ίδια στιγμή ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο «OPEN TV» και στην εκπομπή του κ. Χαριτάτου, είπε ότι είναι απαράδεκτη η στάση αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ να απομακρύνει από την εργασία του εργαζόμενο επειδή κατανάλωσε ένα ληγμένο κρουασάν και ότι το Υπουργείο θα διερευνήσει το συμβάν.

Δείτε το σχετικό βίντεο: