Παύλος Χρηστίδης: «Η εστίαση χρειάζεται γενναία, στοχευμένα μέτρα. Όχι άλλα λόγια»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Η ΝΔ ακολουθεί μια στρατηγική επικοινωνιακού χαρακτήρα. Και βλέπουμε ότι κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης στηρίχθηκε στους ειδικούς, στον κ. Τσιόδρα και την ομάδα του και αυτό το στηρίξαμε. Από εκεί και πέρα, σε μια σειρά ζητημάτων, είτε αυτό αφορά την περίφημη ΠΝΠ Βρούτση, είτε αφορά τους 300000 ανέργους που είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ, αλλά δεν πήραν τίποτα, είτε αφορά την εστίαση και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τεράστια ζητήματα, είτε αφορά τους ασκούμενους δικηγόρους ,τους έχει αφήσει απροστάτευτους μπροστά σε μια οικονομική κρίση, της οποίας το ύψος, τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης αλλάζουν άποψη κάθε μέρα πόση θα είναι.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ, ΕΜΠΡΟΣΘΟΒΑΡΗ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Επομένως, χρειάζονται γενναία μέτρα ,εμείς δεν μπαίνουμε σε καμία πλειοδοσία, τα μέτρα όμως πρέπει να είναι στοχευμένα, εμπροσθοβαρή. Είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ακούει τις απόψεις του Κινήματος Αλλαγής. Ήμασταν οι πρώτοι που βάλαμε στο τραπέζι το πρόγραμμα SUR. Όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τις παλινωδίες τις οποίες βλέπουμε στο υπόλοιπο κυβερνητικό έργο, είτε αυτές αφορούν το Υπουργείο Παιδείας με τις κάμερες, είτε αφορούν το Υπουργείο Εργασίας, είτε αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών που βλέπουμε να δυσκολεύει μέρα με τη μέρα. Διότι ,δε θεωρεί κανένας ότι αντιμετωπίστηκαν τα ζητήματα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βάζουν μια σειρά ζητημάτων και το αρμόδιο υπουργείο αρνείται να υπογράψει τη σύμβαση την οποία έχουν υπογράψει οι κοινωνικοί εταίροι. Αυτό στερεί χρήματα από τους ανθρώπους αυτούς, στερεί χρήματα από τους ντελιβεράδες τους οποίους όλοι θέλουμε να προστατεύσουμε και τους οποίους αναγνωρίζουμε. Δεν βάζει τους νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά, τους οποίους όλοι χειροκροτήσαμε και τιμήσαμε χθες που ήταν η μέρα τους και αυτό αποτελεί στίγμα για την πολιτική της ΝΔ.

Αποτελέσματα για τα προβλήματα δε βλέπουμε. Χρειάζονται αποφάσεις, λιγότερη επικοινωνιακή στρατηγική, λιγότεροι υπουργοί στην τηλεόραση και περισσότερη δουλειά. Αυτό είναι που έχει ανάγκη ο κόσμος για να δει τις πολιτικές επιλογές και εκεί θα αναμετρηθούμε όλοι.


Πηγή