Πάτρα: Παραλίγο τραγωδία με εργαζόμενο της ΔΕΥΑΠ

Την Τετάρτη που μας πέρασε, 6 Μαΐου, στις 12:00 περίπου το μεσημέρι ο εργοδηγός της ΔΕΥΑΠ, Α.Π. επισκέφθηκε εν ώρα εργασίας την δεξαμενή του νερού στο Μιντιλόγλι.

Το Τμήμα Διαχείρισης του Νερού, με εντολή της προϊσταμένης Ειρήνης Καραθανάση, οδηγήθηκε στην περιοχή για έλεγχο της επάρκειας του νερού στην δεξαμενή.

Ο εργαζόμενος πάτησε σε φρεάτιο της δεξαμενής που προφανώς δεν είχε συντηρηθεί με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η επιφάνεια κι ο Α.Π. έπεσε μέσα στην δεξαμενή με 2-3 μέτρα βάθος το νερό στο εσωτερικό της.

Ο εργαζόμενος παραλίγο να πνιγεί αλλά για καλή του τύχη ενώ πάλευε να κρατηθεί πάνω από την επιφάνεια διέκρινε την εσωτερική σκάλα και κατάφερε να βγει σώος αλλά όχι αβλαβής.
Είχε χτυπήματα και εκδορές παντού στο σώμα του από την πτώση στο φρεάτιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την ώρα του ατυχήματος στο σημείο βρισκόταν όλη την ώρα η κυρία Καραθανάση.

Το εργατικό ατύχημα δεν ήρθε ποτέ στην δημοσιότητα και σα να μην έφτανε αυτό η προϊσταμένη κάλεσε τον εργαζόμενο από την επόμενη μέρα κιόλας μέρα να γυρίσει στο πόστο του και να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Άραγε έχει γνώση η δημοτική αρχή -που δείχνει ιδιαίτερη “σπουδή” για τα εργατικά δικαιωματα- επί του παρολίγον τραγικού συμβάντος;

Έχει δηλώσει το Εργατικό ατύχημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Εργασίας και στον Ασφαλιστικό Φορέα;;

Για ποιο λόγο το περιστατικό αποκρύπτεται μέχρι σήμερα;;;