“Ο πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι”. Συγκέντρωση Πέμπτη(7/5-12μ.μ) στο Σύνταγμα

πολιτισμός

Με οδηγό μας αυτή τη φράση του Μπέρτολτ Μπρεχτ και τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες (φορώντας, και αν χρειαστεί διανέμοντας μάσκα και γάντια και κρατώντας αποστάσεις), αύριο, Πέμπτη 7 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, θα είμαστε στο Σύνταγμα, διεκδικώντας το δικαίωμά μας να ζήσουμε.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ακροάματος Θεάματος, εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων οι οποίοι πλήττονται από την υγειονομική κρίση αλλά κι από την άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού να εξετάσει τα αιτήματά μας, να συνδιαλλαγεί σοβαρά και να δώσει κάποιες ουσιαστικές λύσεις, ξέρουμε καλά ότι ο πολιτισμός σώζεται μόνον όταν σώζονται οι άνθρωποι.

Ζητάμε:

  • Να συμπεριληφθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό στο μέτρο στήριξης ειδικού σκοπού των 800€.
  • Να επιμηκυνθεί το επίδομα ανεργίας στο σύνολο των ανέργων, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης ασφαλιστική ικανότητα.

Ας είμαστε όλοι αύριο το μεσημέρι στο Σύνταγμα, για να πούμε δυναμικά, ενωμένοι, το αυτονόητο. Ότι αν οι άνθρωποι του Πολιτισμού σιωπήσουν, σιωπά και η Δημοκρατία.

Συνάδελφοι παρακαλούμε να προσέλθετε, φορώντας μάσκες και γάντια. Στην περίπτωση που για κάποιο λόγο αδυνατείτε να προμηθευτείτε, θα σας διανεμηθούν τα υλικά, η χρήση των οποίων, όπως άλλωστε και η τήρηση αποστάσεων, είναι απαραίτητη ως μέτρο προφύλαξης της υγείας μας.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α.


Πηγή