Νάντια Γιαννακοπούλου: “Ειδικά το τελευταίο διάστημα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το έργο του ΠΑΣΟΚ και οι μεταρρυθμίσεις του αποτελούν σημαντικά όπλα στη φαρέτρα για την αποτελεσματική διαχείρισης της κατάστασης αυτής”

Με αφορμή την σημερινή τηλε-διάσκεψη της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, η Νάντια Γιαννακοπούλου θυμάται το ΠΑΣΟΚ και την θεσμοθέτηση της τηλε-εργασίας.

Σήμερα το πρωί, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Είναι φανερό, ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της κατάστασης που επικρατεί με την καραντίνα, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας και να ακολουθήσουμε τις επιταγές των καιρών.Να προσαρμοστούμε στην νέα εποχή με μεγαλύτερη ταχύτητα, κάτι που επιχειρούμε.

Ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής θα δίνει τη δυνατότητα για αμεσότερη διαβούλευση και λήψη αποφάσεων ανά πάσα στιγμή. Θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες διαβούλευσης όχι μόνο σε επίπεδο Οργάνων του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και μελών και φίλων που θέλουν να συμμετέχουν καταθέτοντας σκέψεις και προτάσεις για τις θέσεις μας και την δράση μας.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, αλλά να νιώθουμε και ιδιαίτερη τιμή, ότι η τηλεργασία νομοθετήθηκε το 2010, από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (άρθρο 5 ν. 3846/2010). Ειδικά το τελευταίο διάστημα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το έργο του ΠΑΣΟΚ και οι μεταρρυθμίσεις του αποτελούν σημαντικά όπλα στη φαρέτρα για την αποτελεσματική διαχείρισης της κατάστασης αυτής (ΕΣΥ, opengov, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ψηφιακό σχολείο, κ.ά).


Πηγή