Κοινός αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ για όλους

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στηρίζει τα δίκαια διαχρονικά αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για μόνιμες προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης. Με μία πρωτοφανή κίνηση η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, περιοριστικών μέτρων και το κυριότερο, με τα σχολεία κλειστά κι επομένως με τις συνδικαλιστικές διαδικασίες αποδυναμωμένες, έθεσε για διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση με το οποίο αποδομεί το δημόσιο σχολείο και επιτίθεται χωρίς αιδώ στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών της χώρας.

Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ως απαράδεκτο, αντιεκπαιδευτικό και αντικοινωνικό. Απαιτούμε την απόσυρσή του και να μη κατατεθεί στη Βουλή. Θεωρούμε απαράδεκτη την Τροπολογία που προβλέπει τη ζωντανή Αναμετάδοση της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και ζητάμε την κατάργηση της.

Στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα Εκπαίδευσης με την απαιτούμενη χρηματοδότηση και άμεσους μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Να μην καταργηθούν χιλιάδες τμήματα, να μην απολυθούν αναπληρωτές, να μη γίνει το σχολείο ένα εξεταστικό κέντρο που διώχνει τα παιδιά του.

Η κυβέρνηση και η Ε.Ε θα εξαπολύσουν νέα επίθεση στα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά για να σωθούν άλλη μια φορά οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και τράπεζες, για να συρρικνωθεί ο «δαπανηρός» δημόσιος τομέας. Απαιτείται κοινό μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης για Εκπαίδευση και Υγεία, μπροστά στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Στηρίζουμε το Συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών Τρίτη 19/5 στις 1μμ στα Προπύλαια.


Πηγή