Kίνημα Αλλαγής: “Για άλλη μία φορά τονίζουμε ότι η ναυτιλία μας, το ΕΘΝΙΚΟ αυτό ΚΕΦΑΛΑΙΟ αποτελείται από Εφοπλισμό – Πλοιοκτησία – Ναυτεργασία”

Ανακοίνωση Τομέα Ναυτιλίας Κινήματος Αλλαγής

Με διάταξη σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου-που δημοσιεύτηκε την Πρωτομαγιά-η Κυβέρνηση παράτεινε αυθαίρετα τις μειωμένες συνθέσεις πληρωμάτων μέχρι τις 31/05/2020 και εξουσιοδότησε τον Υπουργό να τις παρατείνει με νέες αποφάσεις ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Κυβέρνηση μεταφέρει τα προβλήματα της ναυτιλίας στο εύκολο θύμα. Στους εργαζόμενους. Προχωρώντας σε πράξεις που αναιρούν τους πάγιους κανόνες για τον ελάχιστο αριθμό ασφαλούς σύνθεσης των πλοίων. Έτσι ώστε αυτά να ταξιδεύουν με ΑΣΦΑΛΕΙΑ καλύπτοντας πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες τους και ταυτόχρονα να εξασφαλίζεται η κανονική απασχόληση του πληρώματος όσον αφορά τις ώρες εργασίας του.

Είναι φανερό ότι τα πιο πάνω δεν λαμβάνονται υπόψη από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΥΝΑΝΠ. Για άλλη μία φορά τονίζουμε ότι η ναυτιλία μας, το ΕΘΝΙΚΟ αυτό ΚΕΦΑΛΑΙΟ αποτελείται από Εφοπλισμό – Πλοιοκτησία – Ναυτεργασία. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση αγνοεί τον τρίτο πυλώνα της Ναυτιλίας μας, τη Ναυτεργασία.

Η υγειονομική κρίση στη χώρα μας αφήνει πολλά προβλήματα πίσω της, με μεγαλύτερο το πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο στο χώρο της Ναυτιλίας λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Η απάντηση του ΥΝΑΝΠ στο πρόβλημα που πλήττει τους ναυτικούς, είναι δυστυχώς η παράταση του προβλήματος…

Αντιθέτως οι προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να βοηθηθούν οι πληττόμενοι πλοιοκτήτες είναι τεράστιες, με στόχο να μειωθεί το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων τους και να διατηρηθεί η κερδοφορία τους. Οι τρόποι έχουν βρεθεί…


Πηγή