«Η ομοφοβία όπως και κάθε καλλιεργούμενη φοβία μας αφορά όλους. Η Δημοκρατία και η Πρόοδος κρίνονται με τις ξεκάθαρες θέσεις και τις καθημερινές πράξεις μας»

Ανακοίνωση Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής

Ένα από τα απόλυτα και μη διαπραγματεύσιμα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η ελεύθερη άσκηση του σεξουαλικού μας προσανατολισμού. Ημέρα κατά της ομοφοβίας και τρανσφοβίας σήμερα, οφείλουμε όλοι -όσοι εντάσσουμε τον εαυτό μας στη λειτουργία μιας σύγχρονης κοινωνίας- να κατανοήσουμε πλήρως τη σημασία υπεράσπισης αυτού του δικαιώματος και να διεκδικούμε σθεναρά, χωρίς παρεκκλίσεις, τον πλήρη σεβασμό του.

Αυτό δεν αφορά μόνον τα άτομα ως εκδήλωση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, αλλά και την ίδια την κοινωνία συνολικά. Γιατί η οποιαδήποτε έκπτωση  στην ανοχή, το σεβασμό των επιλογών και της διαφορετικότητας, την ισότητα, λειτουργεί ως ντόμινο για την κατάρρευση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρά την αυτονόητη εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών, ο δρόμος για τον απόλυτο σεβασμό σε κάθε σεξουαλικό προσανατολισμό, είναι ακόμη μακρύς και ο αγώνας διαρκής. Ο οποιοσδήποτε εφησυχασμός, η οποιαδήποτε ανοχή σε αναχρονιστικές φοβίες, έχει επίπτωση σε ανθρώπινες  ζωές, τέτοιας έκτασης που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Επίπτωση στις ζωές συνανθρώπων μας, φίλων μας, ανθρώπων της οικογένειάς μας, εφήβων και παιδιών, με βαθιές συνέπειες. Και εν τέλει όλα αυτά γυρίζουν σε μας. 

Λέμε ξεκάθαρα ΟΧΙ  στην οποιαδήποτε ανοχή στη βία, σωματική και ψυχική, που στρέφεται κατά ανθρώπων λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Η ομοφοβία όπως και κάθε καλλιεργούμενη φοβία μας αφορά όλους. Οι σύγχρονες κοινωνίες, οι προοδευτικοί πολίτες αναλαμβάνουν την καθημερινή προάσπιση, χωρίς κανέναν αστερίσκο, αυτών των δικαιωμάτων. ´Οχι μόνον θεωρητικά, αλλά πρακτικά και σε κάθε περίπτωση. 

Η Δημοκρατία και η Πρόοδος κρίνονται με τις ξεκάθαρες θέσεις και τις καθημερινές πράξεις μας.


Πηγή