Γιώργος Καμίνης: «Η καταστροφική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό είναι συνέχεια των τελευταίων χρόνων: Το ίδιο αδιαφανής, το ίδιο ανεπαρκής, το ίδιο κοντόφθαλμη»

Δήλωση του κοινοβουλευτικού Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη:

«Στις πλήρως τεκμηριωμένες κατηγορίες για τον αδιαφανή και αναξιοκρατικό τρόπο επιλογής των νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας, που πρώτο αποκάλυψε το Κίνημα Αλλαγής, το Υπουργείο αποφάσισε να απαντήσει σήμερα μέσω κύκλων. Με αυτόν τον ιδιαιτέρως επίσημο τρόπο, μαθαίνουμε πως το Υπουργείο ακολούθησε για τους διορισμούς διαδικασίες ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπαμε ποτέ τίποτα διαφορετικό: εδώ και μήνες το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως η καταστροφική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό είναι συνέχεια των τελευταίων χρόνων: Το ίδιο αδιαφανής, το ίδιο ανεπαρκής, το ίδιο κοντόφθαλμη. 

Στην ανακοίνωση, οι “κύκλοι” πλέκουν μάλιστα το εγκώμιο του νέου διοικητή της Δομής στον Πύργο: εκτός από συγγραφέας ισλαμοφοβικών ακροδεξιών πονημάτων είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού και μιλάει γαλλικά και αγγλικά. Εδώ τα σχόλια περιττεύουν. 

Είναι πλέον σαφές: Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου λειτουργεί με πρωτοφανή άγνοια κινδύνου στο θέμα του προσφυγικού. Ζητάμε για ακόμα μία φορά να κατατεθούν από το Υπουργείο τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων για τις θέσεις των Διοικητών καθώς και η αξιολόγηση των επιλεγέντων για κάθε θέση. Η συνεχόμενη άρνηση του Υπουργείου να πράξει το αυτονόητο είναι απολύτως εύγλωττη».


Πηγή