Γιώργος Αρβανιτίδης: «Πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς ενέργειας»

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου έγινε η Β’ Ανάγνωση του Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού Πολυνομοσχεδίου και η συζήτηση επί των άρθρων, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης υπογράμμισε τις 4 βασικές ενστάσεις του Κινήματος Αλλαγής στο Νομοσχέδιο που είναι:

  • Η προτίμηση της Κυβέρνησης στους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας εις βάρος των μικρών
  • Ο παραγκωνισμός της ΡΑΕ
  • Η διακινδύνευση της προστασίας των περιοχών Natura και
  • Η αλόγιστη συγχώνευση Φορέων Διαχείρισης χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τοπικές ιδιαιτερότητες και η νησιωτικότητα των περιοχών.

Ο κ. Αρβανιτίδης κατέθεσε αναλυτικό Υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και αλλαγές επί του Νομοσχεδίου και σχολιάζοντας τις κυριότερες διατάξεις του επέμεινε ζητώντας πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς ενέργειας με μικρές ανεμογεννήτριες, μικρά φωτοβολταϊκά και μικρά υδροηλεκτρικά.

Αναφέρθηκε στον ορατό κίνδυνο δημιουργίας τουριστικής “φούσκας” με τις διατάξεις περί αύξησης των ξενοδοχειακών κλινών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έθεσε – ανάμεσα σε άλλα – και το ζήτημα της αύξησης της ανταποδοτικότητας προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις λατομικές δραστηριότητες από 20% σε 30%.

Δείτε εδώ ολόκληρη της τοποθέτηση του κ. Αρβανιτίδη:


Πηγή