Φώφη Γεννηματά: «Η Δεξιά ακολουθεί δρόμο αλαζονείαςκαι αυταρχισμού, βούτυρο στο ψωμί των λαϊκιστών»

Δήλωση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά:

«Ένας νέος διχασμός είναι προ των πυλών.

Η Κυβέρνηση εμφανίζει όλο και περισσότερο τάσεις αλαζονείας και αυταρχισμού.
Με επικοινωνιακή εκμετάλλευση κάθε γεγονότος με τη βοήθεια όσων , με το αζημίωτο, τη λιβανίζουν.

Με πελατειακές λογικές , χωρίς προσχήματα,  που οδηγούν σε εξυπηρετήσεις ημετέρων, αδιαφανείς συμβάσεις.  Προκλητικές αποφάσεις στην παιδεία, στο μεταναστευτικό, στο περιβάλλον, στον κατώτερο μισθό χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο. 

Με ανεπαρκή μέτρα που αφήνουν το βάρος της κρίσης στους πιο αδύναμους.

Με αδικαιολόγητη συχνά βία στις πλατείες, χωρίς μέτρα πρόληψης.

Η πολιτική αυτή είναι στη φύση της συντηρητικής παράταξης που κάθε φορά που αισθάνονται ισχυροί, λόγω συγκυρίας , εγκαταλείπουν το προσωπείο της συναίνεσης και του φιλελευθερισμού. 

Μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι τα δύσκολα για την κοινωνία και την οικονομία είναι μπροστά και τότε θα κριθούμε τελικά όλοι. 

Για δεύτερη φορά, τα τελευταία δέκα χρόνια, η δεξιά ακολουθεί  δρόμο πόλωσης και διχασμού. Βούτυρο στο ψωμί των λαϊκιστών. 

Τα φαινόμενα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στους λαϊκιστές να επαναφέρουν πολωτικές λογικές από το παρελθόν της οικονομικής κρίσης. Την πόλωση που πληρώσαμε ακριβά. Δεν ήταν τυχαίο ότι δεν ήμασταν όλοι μαζί για να τιμήσουμε τα θύματα στη MARFIN. Μόνο που δεν έχουν καταλάβει ότι οι εποχές που καβάλησαν το κύμα του λαϊκισμού, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Παιχνίδια σε βάρος της Δημοκρατίας. Σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ο διάλογος, η συνεννόηση , οι ουσιαστικές προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης. 

Το Κίνημα Αλλαγής,  είμαστε εδώ και δουλεύουμε για τα βήματα μπροστά, για τη νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Να μην επαναλάβουμε ως χώρα τα ίδια λάθη. 

Στην πολιτική είμαστε αντίπαλοι όχι εχθροί. 

Το «ποτέ ξανά» το τιμάμε στην πράξη».


Πηγή