Εργαζόμενοι επισιτισμού-τουρισμού: Απάντηση στις αθλιότητες Βρούτση

επισιτισμού

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με ανοιχτές επιστολές τους, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του επισιτιστικού-τουριστικού κλάδου, για τις άθλιες συκοφαντικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, μετά από την επιτυχημένη κινητοποίηση των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, την Παρασκευή 28 Μαΐου, και την πορεία από την πλατεία Συντάγματος προς το υπουργείο Εργασίας, το βρήκαν με τα ρολά κατεβασμένα, ενώ δέχτηκαν και άγρια επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ.

Μιλώντας στη Βουλή για το περιστατικό αυτό, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν επρόκειτο για εργαζόμενους αλλά για τον “κομματικό στρατό του ΚΚΕ”.

Οι ανοιχτές επιστολές διαμαρτυρίας

«Κύριε Βρούτση, κύριε υπουργέ. Πρέπει να ντρέπεστε, για αυτά που με ελαφρά την καρδία είπατε από το βήμα της Βουλής για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό, για τους εργαζόμενους συναδέλφους μου που ήταν παρόντες σε όλη την διάρκεια της συγκέντρωσης σας διευκρινίζω ότι είναι εργαζόμενοι με χιλιάδες ένσημα στο τουρισμό και τα ξενοδοχεία, ότι είναι άνθρωποι με οικογένειες, παιδιά, και αγωνίες άγνωστες στο δικό σας κύκλο, εσείς αδυνατείτε να κατανοήσετε τα πραγματικά προβλήματα όλων εμάς των εργαζομένων, αδυνατείτε γιατί αδιαφορείτε, το μοναδικό σας μέλημα είναι η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων της ΠΟΞ και η καρέκλα σας», αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας ο Γιώργος Ρίγγας, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο «Grand Resort Lagonissi».

Μας προσβάλει, συνεχίζει, «το γεγονός να μας κολλάτε κομματικές ταμπέλες, όχι κύριε Βρούτση δεν το δεχόμαστε, δεν είμαστε κομματικός στρατός αλλά η στρατιά των εργαζομένων στον Τουρισμό που σήκωσε όλα τα βάρη του τουριστικού θαύματος όλα τα προηγούμενα χρόνια με εισοδήματα πείνας!».

«Είμαι μάγειρας σε εστιατόριο του Συντάγματος. Σε έναν κλάδο που οι μετανάστες που κάνουν την λάντζα η το καθάρισμα, δουλεύουν σαν τα σκυλιά και ζουν με 3 ευρώ (αν είναι και τόσα) την μέρα, που ο ντελιβεράς πεθαίνει στους δρόμους από την εντατικοποίηση, που όλοι μας αυτό το διάστημα, μιλάγαμε στα τηλέφωνα, νιώθαμε ο ένας την αγωνία του άλλου για την υγεία μας και την επόμενη μέρα στην δουλειά. Εμείς λοιπόν διαδηλώσαμε στις 28/5 έξω από το Υπουργείο!», αναφέρει σε επιστολή του ένας μάγειρας.

Αλλά, τονίζει, «που να γνωρίζετε τα αλώνια, όταν γυρνάτε στα σαλόνια! Για να μην χρειάζεται να αγοράσετε γυαλιά για μυωπία, θα είναι ΤΙΜΗ ΜΑΣ στις 4/6 στις 16.00 στο υπουργείο Εργασίας να κάνουμε τα πάντα, ώστε να δείτε επιτέλους τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό και Τουρισμό. Τελικά η τιμή που εσείς μας βάζετε, είναι 400 ως 534 τον μήνα! Αμ δε! Θα πληρώσετε πιο ακριβά!».

«Κύριε υπουργέ εφόσον απουσιάζατε από το γραφείο σας διότι αυτό μας πληροφόρησαν οι γραμματείς σας, φαντάζομαι είχατε πιο σοβαρές ασχολίες από το να συναντήσετε τους εκπροσώπους μας ώστε να σας υποβάλλουν τα αιτήματα μας, είναι απορίας άξιον πως ξεχωρίσατε ότι δεν ήμασταν εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού; Επίσης από όσο γνωρίζω ο στρατός έχει όπλα αλλά εμείς ήμασταν άοπλοι σε αντίθεση με εσάς που ήσασταν προετοιμασμένος με τα όπλα – χημικά κατά της ειρηνικής μας διαδήλωσης!», σημειώνει, μεταξύ άλλων μια σερβιτόρα από ξενοδοχείο του Συντάγματος.


Πηγή