Επίθεση των ΜΑΤ σε πλατεία της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης

Νέα κατασταλτική επέμβαση κατά πολιτών που βρίσκονταν σε πλατεία εξαπέλυσε η αστυνομία αργά το βράδυ του Σαββάτου, καθώς τουλάχιστον δύο διμοιρίες ΜΑΤ και άνδρες της ΟΠΚΕ επιτέθηκαν κατά συγκεντρωμένων νέων ανθρώπων στην πλατεία της Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης κοντά στο τουρκικό προξενείο. Μόλις δύο εικοσιτετράωρα από την προκλητική φιέστα με τη συμμετοχή εκατοντάδων κόσμου στην Ομόνοια, την ίδια ημέρα που άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες της χώρας και ενώ ανοίγουν τις επόμενες ημέρες ακόμα και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, η αστυνομία επιτέθηκε κατά περίπου εκατό ανθρώπων που κάθονταν σε μία ακόμα πλατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheProssProject, από νωρίς οι περίοικοι είχαν διαπιστώσει ασυνήθιστα έντονη παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από την πλατεία, καθώς εκτός της διμοιρίας που φυλάει το τουρκικό προξενείο και την κλούβα της, υπήρχε ακόμα μία κλούβα. Εντός της πλατείας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν άνδρες της ΟΠΚΕ οι οποίοι προχώρησαν σε συστάσεις στους συγκεντρωμένους, ενώ τουλάχιστον πέντε με έξι αστυνομικοί είχαν κάνει την εμφάνισή τους περιμετρικά της πλατείας.

Η έντονη αστυνομική παρουσία είχε ως αποτέλεσμα την ειρηνική αντίδραση των συγκεντρωμένων, που περίπου στις 23.30 ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομικής καταστολής και υπέρ των δημόσιων χώρων. Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα υπήρξε κινητικότητα των ανδρών της ΟΠΚΕ, δίνοντας στον κόσμο την αίσθηση πως η αστυνομία ετοιμάζεται να υποχωρήσει, ξεσπώντας σε αυθόρμητο χειροκρότημα. Ωστόσο, λίγα μόλις λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν ξαφνικά δύο διμοιρίες ΜΑΤ οι οποίες κινούνταν περιμετρικά της πλατείας με σκοπό να την περικυκλώσουν.

Στις εικόνες που εξασφάλισε το TPP, λίγες στιγμές πριν την αστυνομική επέμβαση φαίνεται καθαρά τόσο ο περιορισμένος αριθμός συγκεντρωμένων, όσο και το γεγονός πως δεν υπήρχε κάποια ένταση που να δικαιολογεί την επίθεση των ΜΑΤ.

Οι στιγμές πριν την εισβολή των ΜΑΤ στην πλατεία της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας της Άνω Πόλης στη ΘεσσαλονίκηΗ έντονη αστυνομική παρουσία στην πλατεία της Άνω Πόλης είχε ως αποτέλεσμα την ειρηνική αντίδραση των περίπου 100 συγκεντρωμένων νέων πολιτών, που περίπου στις 23.30 ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομικής καταστολής και υπέρ των δημόσιων χώρων. Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα υπήρξε κινητικότητα των ανδρών της ΟΠΚΕ, δίνοντας στον κόσμο την αίσθηση πως η αστυνομία ετοιμάζεται να υποχωρήσει, ξεσπώντας σε αυθόρμητο χειροκρότημα. Ωστόσο, λίγα μόλις λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν ξαφνικά δύο διμοιρίες ΜΑΤ οι οποίες κινούνταν περιμετρικά της πλατείας με σκοπό να την περικυκλώσουν.Στις εικόνες που εξασφάλισε το TPP, λίγες στιγμές πριν την αστυνομική επέμβαση φαίνεται καθαρά τόσο ο περιορισμένος αριθμός συγκεντρωμένων, όσο και το γεγονός πως δεν υπήρχε κάποια ένταση που να δικαιολογεί την επίθεση των ΜΑΤΔιαβάστε περισσότερα:https://thepressproject.gr/epithesi-ton-mat-se-platia-tis-ano-polis-sti-thessaloniki/

Gepostet von The Press Project am Samstag, 16. Mai 2020

Μετά την κίνηση αυτή των ΜΑΤ, υπήρχε κόσμος εντός της πλατείας, καθώς και στο κάτω μέρος της (έχει ανηφορική κλίση) βρίσκονταν οι υπόλοιποι, φωνάζοντας συνθήματα. Ακολούθως, τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην πλατεία, κάνοντας χρήση χημικών και πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με τον κόσμο να υποχωρεί και να προσπαθεί να ξεφύγει τρέχοντας στα στενά, με τους άνδρες των ΜΑΤ να συνεχίζουν να τους κυνηγούν. Σημειώνεται πως πρόκειται για μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, κυρίως με μονοκατοικίες και μικρά στενά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την αστυνομία, αφού τα παράθυρα των σπιτιών βρίσκονται στον δρόμο.

Χαρακτηριστικό της έντασης της αστυνομίας έναντι των συγκεντρωμένων, το γεγονός πως το ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε από την περιοχή του τουρκικού προξενείου, και σταμάτησε στην ρωμαϊκή αγορά, απόσταση αρκετά μεγάλη, μέχρι που ο κόσμος διασκορπίστηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για απόσταση που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TPP, η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ υπήρξαν μερικοί πολίτες με ελαφρείς τραυματισμούς από την επέμβαση στην πλατεία και το ανθρωποκυνηγητό. Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σημειώθηκαν ζημιές σε κατάστημα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μεταφέρει ιστότοπος αστυνομικού περιεχομένου, η επέμβαση της αστυνομίας έγινε κατόπιν καταγγελιών πολιτών πως «είχαν στήσει πάρτυ στην πλατεία», ενώ αναφέρεται πως πετάχτηκαν μπουκάλια προς το μέρος της αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή που τα ΜΑΤ εισβάλουν στην πλατεία Καλλιθέας: 

Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη

Δημοσιεύτηκε από Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη στις Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Η υποκρισία και ο αυταρχισμός δεν έχουν όριο…

Πριν από λιγη ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια σε κόσμο που καθόταν στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Χτύπησαν και κυνήγησαν κόσμο στην πλατεία και τα γύρω στενά.

Μερικές ώρες μετά τη φιέστα του Δημάρχου Αθηναίων στην Ομόνοια.

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ από τις πλατείες.

Ο αυταρχισμός με πρόσχημα την πανδημία δε θα περάσει.

#ΚανεναςΜόνος

#ΚαμίαΜόνη


Πηγή