Επιστολή-καταγγελία ΑΚΚΕΛ σε Βορίδη για παράλογα προαπαιτούμενα πληρωμής αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους

βορίδη

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Μάκη Βορίδη, για να καταγγείλει μία απαράδεκτη προϋπόθεση, την οποία θέτει η κοινή υπουργική απόφαση που έχει υπογράψει και ο κ. Βορίδης, ζητώντας ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα από κτηνοτρόφους που υποχρεώθηκαν να θανατώσουν τα ζώα τους για υγειονομικούς λόγους, έτσι ώστε αυτοί να λάβουν τις σχετικές αποζημιώσεις.

Δεδομένου ότι τα θανατωθέντα ζώα ήταν η μοναδική πηγή εισοδήματος των κτηνοτρόφων, μία τέτοια απαίτηση είναι εξωπραγματική και προφανώς έχει δόλο έτσι ώστε να μην επιτρέψει την αποζημίωση των κτηνοτρόφων. Η κοινή υπουργική απόφαση μετέφερε στις κατά τόπους Περιφέρειες την υποχρέωση πληρωμής των αποζημιώσεων και τώρα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει οι Περιφέρειες, ζητούν από τους κτηνοτρόφους ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα λες και οι κτηνοτρόφοι είναι μεγαλοεργολάβοι και διεκδικούν την κατασκευή κάποιου δημόσιου  έργου.

Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε από τον κ. Βορίδη να εφαρμοστεί επιτέλους η κοινή λογική και να αποσυρθεί αυτή η απαίτηση, ώστε να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι τις αποζημιώσεις και φυσικά στη συνέχεια μπορούν να καλύψουν αυτές τις εκκρεμότητες.

Το κείμενο της επιστολής:
ΘΕΜΑ: Οι προκλητικές απαιτήσεις για φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα σε κτηνοτρόφους για να πληρωθούν αποζημιώσεις

 

Κύριε Υπουργέ,

Με εξαιρετικά μεγάλη έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε ότι στην κοινή υπουργική απόφαση, την οποία υπογράψατε και εσείς, για την αποζημίωση κτηνοτρόφων οι οποίοι υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση σε θανάτωση των ζώων τους, υπάρχει απαίτηση οι κτηνοτρόφοι να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Δηλαδή από αυτούς που υποχρεώσατε να σκοτώσουν την πηγή εσόδων που είχαν, έχετε την απαίτηση να έχουν έσοδα ώστε να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις! Με ποια λογική και πάνω σε ποια πραγματικότητα στηρίξατε τέτοια απαίτηση; Αυτή είναι ξεκάθαρη εχθρική κίνηση κατά των κτηνοτρόφων για να καταστραφούν. Απαιτούμε άμεση εφαρμογή της κοινής λογικής με άμεση απόσυρση αυτή της υποχρέωσης για ενημερότητες.

Με τιμή,

 Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

 

 

          

 

 


Πηγή