Χρήστος Γκόκας: «Ο EASTMED είναι έργο της παράταξής μας που ξεκίνησε με την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2010»

Δήλωση Χρήστου Γκόκα για την κύρωση της διακυβερνητικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed

Η Κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον Αγωγό φυσικού αερίου EASTMED, αφορά ένα έργο ύψιστης γεωστρατηγικής σημασίας και ορόσημο της καλής γειτνίασης και συνεργασίας των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Με πολλαπλά οφέλη τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τα υπόλοιπα μέρη – κράτη αυτής της σύμβασης, αλλά και την υπόλοιπη ΕΕ. 

Ένα έργο εγγύησης της σταθερότητας, της ενεργειακής ασφάλειας και της ανάπτυξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο EASTMED είναι έργο της Παράταξής μας που ξεκίνησε με την Κυβέρνηση  ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου το 2010 και με Υπουργό τον Γιάννη Μανιάτη το 2011 δρομολογήθηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του. Όσο  και αν κάποιοι θέλουν να αποσιωπούν την ιστορική αλήθεια, αλλά και τη δική τους αρνητική στάση όταν στην Αντιπολίτευση.

Για την πρωτοποριακή αυτή επιλογή, επιβεβαιωθήκαμε, αφού ο αγωγός εντάχθηκε στον κατάλογο των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (Projects of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φτάσαμε σήμερα, μετά από δέκα χρόνια βέβαια, σε μια Συμφωνία, την οποία   και υπερψηφίζουμε, με στόχο,  παρά τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, την ταχύτερη  κατασκευή και λειτουργία του Αγωγού. Το έργο αυτό  αποτελεί προτεραιότητα και στρατηγική επιδίωξη και πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο από τις χώρες – μέρη της συμφωνίας.

Για τη χώρα μας, η άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη και η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη Εθνική ενότητα και συναίνεση στο Εσωτερικό της.


Πηγή