Αν έχεις τέτοιο Σύλλογο Εργαζομένων, τύφλα να έχει η εργοδοσία…

Φαίνεται να ενοχλήθηκε η Δημοτική Αρχή Αλίμου από την καταγγελία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και τη δημοσιοποίηση της απειλής εργαζομένων μητέρων ανηλίκων παιδιών με λύση της σύμβασης επειδή έφεραν στον παιδικό σταθμό τα ανήλικα τέκνα τους, αφού δεν είχαν που να τα αφήσουν (εδώ). Στο ρόλο εκπροσώπου Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων απάντησε, σε συνέντευξη σε τοπικό ηλεκτρονικό έντυπο, γραμμή προς γραμμή στην ανακοίνωση του ΜΕΤΑ ΟΤΑ.

Καταλαβαίνουμε βέβαια πως είναι βαρύ, για το προφίλ της Δημοτικής Αρχής που με κόπο χτίζεται αυτές τις ημέρες, με ατελείωτες εμφανίσεις στα κανάλια και στα ΜΜΕ. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν εργαζόμενοι που προσφέρουν την εργασία τους με αυτοθυσία, όπως οι ίδιοι ομολογούν. Αλλά αυτό δε φτάνει στο δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, και στον Πρόεδρο του Συλλόγου, Δημήτρη Γεωργακόπουλο. Η καταπάτηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων αποτελεί φυσικό επακόλουθο και δεύτερη φύση για τους προαναφερθέντες.

Τακτικές, που βασίζονται στις βλέψεις της κυβέρνησης για εργαζόμενους – λάστιχο, που καλύπτουν όλες τις κενές θέσεις προκειμένου να μην προχωρήσει σε προσλήψεις στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες και να προβεί στη συνέχεια σε ιδιωτικοποιήσεις, που στόχο έχουν το κέρδος των ιδιωτών.

Στον Δήμο Αλίμου, έχουμε το «βραβείο ευρεσιτεχνίας», αφού η Δημοτική Αρχή, σε αγαστή συνεργασία με τη Συνδικαλιστική Ανατροπή Αλίμου, εφευρίσκει και νέες «ειδικότητες» για το παιδαγωγικό προσωπικό, αφού τους κάνει χορηγούς αντισηπτικού σε λουόμενους και ταξιθέτες στην παραλία!!!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, στο ρόλο εκπροσώπου Τύπου του γραφείου της Δημοτικής Αρχής, δηλώνει ευθαρσώς πως είναι άρνηση καθήκοντος για παιδαγωγούς το να αρνηθούν να βρίσκονται στην παραλία, να χορηγούν αντισηπτικό στους λουόμενους και να ενημερώνουν να κρατούν τις αποστάσεις. Ανοίγει έτσι την «πόρτα» στις παράνομες τοποθετήσεις και μετακινήσεις του προσωπικού, κλείνοντας το μάτι ουσιαστικά στην ασυδοσία της ήδη αυταρχικής Δημοτικής Αρχής.

«Βαφτίζει» επείγουσα ανάγκη τη χορήγηση αντισηπτικού σε λουόμενους ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου, για να «ευλογεί τα γένια» της Διοίκησης, ξεχρεώνοντας πιθανόν γραμμάτια που για έτη τον διατηρεί σε θέση Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών, παρότι δεν κατέχει τα νόμιμα τυπικά προσόντα για τη θέση αυτή. Και βέβαια, δε σταματάει εκεί. Διαστρέφει και την αλήθεια λέγοντας πως η εργαζόμενη μητέρα ήταν μία, ενώ την ίδια μέρα γύρισαν όλες όσες είχαν άδεια ειδικού σκοπού και ήταν πολλές εκείνες που δεν είχαν λύση.

Γι’ αυτό το λόγο, οι εργαζόμενοι είχαν προσπαθήσει να έρθουν σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή ώστε να βρεθεί μια λύση. Όμως όχι μόνο δεν βρήκαν ανταπόκριση αλλά τους περίμενε και η άρνηση της Διευθύντριας να τους επιτρέψει να χτυπήσουν την κάρτα τους και φώναζε: «Για μένα είστε αδικαιολόγητα απούσες»! Η στάση αυτή βέβαια κάμφθηκε με την επιμονή και την αλληλεγγύη των συναδέλφων.

Πολλοί δήμοι, με συνεννόηση των Συλλόγων Εργαζομένων και της Δημοτικής Αρχής, εφάρμοσαν την τηλεργασία και την εκ περιτροπής εργασία στις εργαζόμενες μητέρες των Παιδικών που χωρίς λόγο «καταργήθηκε» η άδεια τους με την κατάργηση των διακοπών του Πάσχα και τη δικαιολογία της πανδημίας του κοροναϊού. Και ήταν η μοναδική ειδικότητα, στην οποία συνέβη αυτό. Στον Δήμο Αλίμου, η Δημοτική Αρχή και το Προεδρείο του Συλλόγου επειγόταν να χρησιμοποιήσει τις μητέρες στη χορήγηση αντισηπτικού στις παραλίες…

Από το κάδρο της αντισυναδελφικής και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς δεν λείπει βέβαια και η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Άννα Χατζηδάκη, η οποία – είναι και συνάδελφος παιδαγωγός- δεν προβάλει καμία αντίρρηση και με τη σιγή της σιγοντάρει τον πρόεδρο και τη Δημοτική Αρχή. Δεν χάνει την ευκαιρία να ενημερώνει προφορικά τις συναδέλφους να ξεχάσουν τη διακοπή εργασιών τον Αύγουστο, σε ρόλο «επιστάτη» για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής, και να ενημερώνει, πάντα κατά «το δοκούν», τι δεν δικαιούνται!!!

Με τη δήλωση – συνέντευξη στα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου ομολόγησε, λοιπόν, όχι μόνο ότι είναι γνωστής των απειλών της Δημοτικής Αρχής αλλά και παίρνει θέση απέναντι στους συναδέλφους και εις βάρος τους. Τους «επιτάσσει» μάλιστα καταργώντας ο ίδιος κάθε εργασιακό δικαίωμα με πρόσχημα τον κοροναϊό. Επικαλείται, μάλιστα, ότι είναι σύμφωνη και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάτι που δεν φαίνεται μεν από τις επίσημες τοποθετήσεις της, φαίνεται όμως ότι λειτουργούν και οι υπόγειες γραμμές!

Οι εργαζόμενοι δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται. Δεν θα σταματήσουμε να εκπροσωπούμε την αξιοπρεπή και ειλικρινή φωνή των εργαζομένων και βέβαια οι υπαινιγμοί του Προέδρου του Συλλόγου για «τιμωρητική διάθεση» όχι μόνο δεν μας φοβίζει, αλλά μας λυπεί η -εξαιτίας του- κατρακύλα ενός θεσμού, του Συλλόγου Εργαζομένων, που μόνο η αξιοπρέπεια των εργαζομένων και οι αγώνες τους κρατάνε ψηλά.

Ζητάμε άλλη μια φορά από την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να πάρει θέση για τα ζητήματα αυτά που είναι πολύ σοβαρά και θέτουν σε κίνδυνο και την αξιοπιστία της, πολύ περισσότερο τώρα που ο πρόεδρος του Συλλόγου εκθέτει και αυτήν με όσα ισχυρίζεται.


21 Μαΐου 2020
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου


Πηγή