Βritish Airways και SAS απολύουν συνολικά 17.000 υπαλλήλους

sas

Οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως μειώνουν τις πτήσεις τους και περιορίζουν τα κόστη εξαιτίας της πανδημίας και όπως αναφέρουν αναμένουν περιορισμένη δραστηριότητα στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η British Airways σκοπεύει να περικόψει έως και 12.000 θέσεις εργασίας, λόγω του μακροχρόνιου αντίκτυπου του νέου κορονoϊού στη δραστηριότητά της, ανακοίνωσε η μητρική της εταιρεία, όμιλος IAG.

Ο όμιλος, που κατέχει μεταξύ άλλων την Iberia και την Vueling, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι έλαβε αυτήν την απόφαση με δεδομένο ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν οι αερομεταφορές επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα.

Παράλληλα και η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS ανακοίνωσε χθες ότι θα απολύσει έως και 5.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Πριν λίγες εβδομάδες η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει τη σύμβαση έως και 10.000 υπαλλήλων ή του 90% του εργατικού δυναμικού της καθώς ο κορονoϊός σχεδόν παρέλυσε τις διεθνείς αερομεταφορές τον Μάρτιο, ενώ και οι εσωτερικές πτήσεις επλήγησαν.


Πηγή