To Kίνημα Αλλαγής σε αντεπίθεση διαρκείας- Δηλώνει ετοιμοπόλεμο σε περίπτωση πρόωρων εκλογών!

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος/Αρχισυντάκτης-Ιδιοκτήτης “Kentroaristera”

To έχουμε πει εδώ και καιρό. Το Κίνημα Αλλαγής ασκεί υπεύθυνη και συνάμα καυστική αντιπολίτευση.

Με θέσεις που έχουν υιοθετηθεί τόσο απο την κυβέρνηση (χωρίς μνεία φυσικά) όσο και απο την ανεπαίσθητη ύπαρξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλίες εν καιρώ κρίσης όπως πολύ πρόσφατα η παροχή βοήθειας με υλικοτεχνικό εξοπλισμό στο “Σωτηρία” όσο και νωρίτερα με την οικονομική υποστήριξη ΜΕΘ απο την Κ.Ο και με καινοτομίες όπως η 1η στα χρονικά τηλεδιάσκεψη Τύπου ,που σέβονται τις απαιτήσεις της εποχής για ασφάλεια επι ίσοις όροις για όλους. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί στην ουσία την μόνη φωνή ειλικρίνειας και ευθύνης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και αυτό, τα ΜΜΕ δεν το έχουν “εκτιμήσει” σωστά, δίνοντας τον ελάχιστο χώρο σε ένα κόμμα που διαμαρτύρεται εντόνως -μα όπως δηλώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του αλλα και η ίδια η Πρόεδρος, δεν είναι επι του παρόντος το ζήτημα- δείχνοντας “υψηλό πολιτισμό” στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να διεκδικήσει το αυτονόητο, την ελευθερία του λόγου με ίσους όρους για όλους!

Για τη Χαριλάου Τρικούπη, όλα θα κριθούν σε δύο άξονες:

Στο τι έκανε ο καθένας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στο πώς φέρθηκε μετά. Από αυτή την άποψη, φιλοδοξούν οι στοχευμένες πρωτοβουλίες που ενίοτε υιοθετούνται από την κυβέρνηση, μαζί με την πίεση και την κριτική στα σημεία διαφωνίας, να διαμορφώσουν ένα προφίλ υπεύθυνης αντιπολίτευσης τον καιρό της κρίσης – και τους διαφοροποιεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τις μεταξύ τους διαφορές. Παράλληλα, επεξεργάζονται ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας που θα παρουσιαστεί όταν το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς εκτιμηθεί πλήρως, πάνω στο οποίο θα επιδιώξουν «εθνική συνεννόηση».

Η κ. Γεννηματά στη  εισήγησή της  έκανε έναν απολογισμό των πρωτοβουλιών που πήρε και προτάσεων που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής ενώ σημείωσε πως επέλεξε  να ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση, δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και δεν υπέκυψε στη λογική της παροχολογίας και του δεν πληρώνω.

«150 παρεμβάσεις έχουμε κάνει», είπε συγχαίροντας τους βουλευτές για την εξαιρετική δουλειά τους όλο αυτό το διάστημα ωστόσο εξέφρασε σαφή ενόχληση  για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο ΚΙΝΑΛ. «Δυστυχώς οι θέσεις μας δεν προβάλλονται πάντα όπως πρέπει. Κάποιες φορές αποσιωπώνται ή διαστρεβλώνονται κι υπάρχει θέμα Δημοκρατίας. Δεν μπορεί επιπλέον να μην καλούνται οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής στις καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές, ιδιαίτερα στις τηλεοράσεις και ραδιόφωνα ,για τα οποία υπάρχει και συνταγματική επιταγή. Επειδή δεν είναι ώρα για παιχνίδια εξουσίας, ας γνωρίζουν όλοι ότι θα επιμείνουμε επίσης ,όπως τόνισε και ο γραμματέας της ΚΟ στην επιτροπή θεσμών της Βουλής, στα θέματα της διαφάνειας και της αναλογικής κάλυψης όλων των μέσων, κεντρικών και περιφερειακών από το διαφημιστικό πακέτο που εξήγγειλε η Κυβέρνηση».

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση για τους γνωστούς της λόγους θέλει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές:

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επαναλάβει με επίσημο και ανεπίσημο τρόπο και απο όλες τις πτέρυγες, πως κάθε κουβέντα εν καιρώ πανδημίας περί εκλογών και δημοσκοπήσεων είναι “τυχοδιωκτική” και “εκτός τόπου και χρόνου”. Ωστόσο, μέσα απο όλα όσα γίνονται καθημερινά απο το ΚΙΝΑΛ είναι σαφές, πως και να γίνουν εκλογές, είναι ετοιμοπόλεμοι και έχοντας ήδη κερδίσει μια μάχη κόντρα σε πολλούς, την μάχη της πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης. Με θέσεις, παρουσία, υπευθυνότητα και μακριά απο λαϊκισμούς και παροχολογίες.

 


Πηγή