Π.Χρηστίδης:”Καμία διακοπή σύνδεσης την περίοδο της κρίσης,Οι 3-4 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν πρέπει να κόψουν κανένα τηλέφωνο. Το ίδιο ισχύει για το ρεύμα, το νερό, τις τράπεζες, τις δόσεις για την πρώτη κατοικία”

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο ραδιόφωνο του Alpha και τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο

«Οι πολίτες μένουν στο σπίτι και προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να πάνε και στο σούπερ μάρκετ, να πληρώσουν λογαριασμούς κλπ. Κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν άλλο τρόπο διαχείρισης των χρημάτων τους, εκτός του γκισέ. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι όσο κρατά αυτή η κρίση, δύο μήνες για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να κοπεί κανένας λογαριασμός ο οποίος σχετίζεται άμεσα με τη ζωή κάθε συμπολίτη μας.»

«Η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί έτσι προστατεύονται ζωές. Όμως, υπάρχουν συνάνθρωποί μας, που δεν μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές και αναγκαστικά στέκονται στις ουρές. Πρέπει να παρθούν άλλα μέτρα για αυτούς. Οι 3-4 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν πρέπει να κόψουν κανένα τηλέφωνο. Το ίδιο ισχύει για το ρεύμα, το νερό, τις τράπεζες, τις δόσεις για την πρώτη κατοικία. Πώς θα πείσεις τον άνθρωπο να μην βγει από το σπίτι του αν κινδυνεύει να μείνει χωρίς τηλέφωνο η αν κινδυνεύει να χάσει τη δόση του δανείου του; Προτείνουμε να μην υπάρχει καμία διακοπή καμίας σύνδεσης όσο διαρκεί η κρίση.»

«Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ, είναι και η οδηγία του ΠΟΥ. Επίσης, είναι πολύ καλή η πρόταση του κ. Μόσιαλου, όπως την διατύπωσε και στην κ. Γεννηματά, για αγορά της πατέντας του τεστ απο την ΕΕ, ώστε να φτιάξει κάθε κρατος μέλος, όσα χρειάζεται για τους πολίτες του.

«Το πρώτο και βασικό είναι πώς θα αντέξει η ελληνική κοινωνία τους επόμενους δύο μήνες. Χρειάζονται οριζόντια μέτρα στήριξης για όσους ανθρώπους πλήττονται πραγματικά από την κρίση. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν κινηθεί οι προτάσεις της Φώφης Γεννηματά όλο αυτό το διάστημα, αλλά και προς την ανάγκη ενός νέου ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ. Σήμερα, η Ελλάδα έχει κάποια όπλα στην φαρέτρα της, όπως είναι η συμμετοχή στο QE, ότι δεν υπάρχουν για το 2020 δημοσιονομικοί στόχοι και ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να προχωρήσει και η Ευρώπη, να ανοίξει την κάνουλα του ευρωομολόγου. Δεν μπορεί αλλιώς να αντέξει η Ευρώπη και ειδικά ο ευρωπαϊκός νότος».


Πηγή