ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ ΣΤΟ TAXISNET

Αυτές τις μέρες χιλιάδες συνάδελφοί μας, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καλούνται να υποβάλλουν στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας (ΕΡΓΑΝΗ) την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενου, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Η πρόσβαση στο Μηχανισμό στήριξης των εργαζομένων πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet, τους οποίους, χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν διαθέτουν, για διάφορους λόγους, όπως:

  1. Υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά,
  2. Δεν είχαν υποβάλλει ποτέ μέχρι σήμερα οι ίδιοι την οικογενειακή τους δήλωση (μη υπόχρεοι-σύζυγοι) και
  3. Δηλώνουν απώλεια των κωδικών τους

Για να αποκτήσουν κωδικούς θα πρέπει προηγουμένως να παραλάβουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση μετά από σχετική ηλεκτρονική τους αίτηση τον προσωπικό τους κλειδάριθμο από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. Οι Δ.Ο.Υ όμως, εξυπηρετούν το κοινό μόνο με ραντεβού, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συνέπεια των παραπάνω, είναι τις τελευταίες ημέρες να παρατηρείται μαζική προσέλευση εργαζομένων-δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ στις Εφορίες, για να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο τους και να δημιουργούνται ουρές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και των εργαζομένων.

Η καθυστέρηση στη χορήγηση κλειδάριθμων μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους.

Γι’ αυτό επιβάλλεται να προχωρήσουν άμεσα στην ηλεκτρονική χορήγηση του κλειδάριθμου, μέσω ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ.

Δεν είναι δυνατόν να ανοίγουμε τραπεζικό λογαριασμό ηλεκτρονικά και να μην μπορούμε αντιστοίχως να εκδώσουμε κλειδάριθμο για το σύστημα Taxisnet.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ