Η Αλεξάνδρα Σαγρή γράφει στο “Τhe Socialist” :”Το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτιστεί με την υπευθυνότητα”

Το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτιστεί με την υπευθυνότητα

Της Σαγρή Αλεξάνδρας, 

μέλος ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγής

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε στη χώρα μας μια κρίση οικονομική, κοινωνική, αξιακή, μια κρίση που άλλαξε το ρου της ιστορίας και δημιούργησε κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις.

Η κρίση αυτή δίνει τη σκυτάλη της σε μια άλλη κρίση, παγκόσμια αυτή τη φορά, μια κρίση υγειονομική, μια πανδημία που απειλεί την υγεία, την κοινωνική συνοχή, την οικονομική δραστηριότητα.

Σε αυτές τις στιγμές, όλοι κρινόμαστε για το μέγεθος των λόγων και των πράξεων μας, για τη στάση μας, την κοινωνική συνείδηση που επιδεικνύουμε, την ατομική ευθύνη μας.

Σε όλες τις δύσκολες και κομβικές στιγμές αυτού του τόπου, ήταν η δημοκρατική παράταξη, η παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ,  που έδινε νόημα και ουσία στην έννοια ευθύνη και υπευθυνότητα και το ίδιο πράττει και σήμερα με την υπεύθυνη αντιπολίτευσή της.

Με έργα, υπηρεσίες, υποδομές που άλλαξαν την εικόνα μιας ολόκληρης χώρας, που δημιούργησαν μια άλλη ποιότητα ζωής, που εξύψωσαν την υπεροχή του ατόμου και του πολίτη , όπως συνηθίζω να λέω, με την ισότητα των ευκαιριών, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά.

Υπάρχει κάτι που παρατηρώ εδώ και καιρό και μου ξενίζει, δε με εκφράζει, με στενοχωρεί.

Είναι αυτή η παράταξη της οποίας η προσφορά είναι ιστορική, που δεν της αξίζει να υποτιμάται με χιουμοριστικές εικόνες, βίντεο και σχόλια τύπου πώς ήμασταν με ΠΑΣΟΚ, πώς με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαι υπέρ του χιούμορ και αλίμονο αν δε το χρησιμοποιούμε σε τέτοιες στιγμές, αλλά αδικούμε τον εαυτό μας και την ιστορική πορεία του χώρου μας όταν δείχνουμε εικόνες όχι ευημερίας, αλλά ασυδοσίας.

Δεν ήταν αυτό το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, μια ολόκληρη κοινωνία και δε μπορεί ούτε με δικαιολογία το χιούμορ ή την επικοινωνία του έργου μας, να χρησιμοποιεί τέτοια μέσα προβολής, που οδηγούν στη γελoιοποίησή του.

Είμαστε ο χώρος που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο, είμαστε η παράταξη που όρισε και καθόρισε την ανάπτυξη του τόπου, είμαστε οι προτάσεις μας  για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την παιδεία και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης στις ανάγκες της εποχής,  για τη θωράκιση της υγείας και του δυναμικού της. 

Είμαστε πολλά περισσότερα από τέτοιες εικόνες και παραλληλισμούς, δε μας αξίζει ούτε για πλάκα να είμαστε η αφορμή που θα προκαλέσει γέλιο, γιατί η αποτίμηση του έργου μας απαιτεί και την αντίστοιχη σοβαρότητα.

Έχουμε ταυτιστεί με την υπευθυνότητα και συνεχίζουμε…


Πηγή