Τομέας πολιτικής προστασίας ΚΙΝΑΛ: “Πρέπει να δουλέψει ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112”

Το «112», ο ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης εκτάκτων αναγκών, πρέπει να δουλέψει. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης των πολιτών αλλά προϋποθέτει μια καλά αρθρωμένη αλυσίδα ενεργειών, προκειμένου το μήνυμα που εκπέμπεται να φθάσει έγκαιρα και, κυρίως, στους κατάλληλους αποδέκτες.

Είχαμε επισημάνει και το καλοκαίρι, στην δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας του, τις αδυναμίες που παρουσίαζε και τονίζαμε την ανάγκη της άμεσης διόρθωσής τους.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μας διαβεβαίωνε, στους μήνες που πέρασαν, ότι τα προβλήματα είχαν επιλυθεί. Χθες, όμως, είχαμε μια αποστολή μηνυμάτων του 112 που θύμιζαν πολύ τα δοκιμαστικά του καλοκαιριού. Το μήνυμα ήταν τετριμμένο και γενικό, ο ήχος απαράδεκτος και οι αποδέκτες του εική και ως έλαχε. Ακόμη και τα απαράδεκτα αγγλικά ήταν τα ίδια.

Στην κυβέρνηση διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνον θα διορθώσουν τις ατέλειες του συστήματος αλλά ότι, εφεξής, τον συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα έχει η ΓΓΠΠ. Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε.