ΣΟΚ! Δεν γίνονται έλεγχοι σε αεροδρόμια για τον κορονοϊο!

Σύμφωνα με πρόσφατες μαρτυρίες επιβατών, δεν γίνεται έλεγχος στον διεθνή αερολιμένα “Ελ.Βενιζέλος” για τον κορονοϊό. Το  ίδιο συνέβη και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, “Μακεδονία” μετά απο επιβάτες που έφτασαν στην συμπρωτεύουσα απο την σε καραντίνα Βόρεια Ιταλία και δη την Μπολόνια. Δεν εξετάστηκε κανένας επιβάτης για “ύποπτα” συμπτώματα και μάλιστα συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμά τους πηγαίνοντας στις δουλειές τους, στα σπίτια, τους συγγενείς και τους φίλους τους σαν να μην συνέβη τίποτα απολύτως.

Μετά απο επικοινωνία του “Τhe Socialist” με τον Διεθνή Αερολιμένα, “Ελευθέριος Βενιζέλος” επιβεβαιώνεται μάλιστα πως ως οργανισμός, το αεροδρόμιο της Αθήνας υπακούει στις εντολές του ΕΟΔΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για έλεγχο επιβατών παρά μόνο θερμομέτρηση των πτήσεων απο Πεκίνο. Το ίδιο ισχύει σε ΟΛΑ τα αεροδρόμια της χώρας.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως η Ιταλία έχει επιβεβαιωμένα 13.000 κρούσματα κορονοϊού και 830 νεκρούς ενώ μόλις χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως η νόσος του κορονοϊού χαρακτηρίζεται ως πανδημία αφου έχει πλήξει μέχρι τώρα 114 χώρες με πάνω απο 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 3.300 νεκρούς σε όλο τον κόσμο.

Και η “θωρακισμένη” Ελλάδα κατα την κυβέρνηση- που κινείται επικοινωνιακά άριστα- δεν ελέγχει καμία ροή επιβατών απο τις… 113 χώρες!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Γαβρής Άγγελος για το “Τhe Socialist”