Παναγιώτης Βλάχος: “Οχι σε τελεσμένα εις βάρος των εργαζομένων”

Σημεία συνέντευξης Παναγιώτη Βλάχου, Γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ Open Beyond και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, για τις πρόσφατες προβλέψεις της ΠΝΠ για τα εργασιακά. Όπως δήλωσε στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” στο Open Beyond, η κυβέρνηση δημιουργεί απαράδεκτα τετελεσμένα εις βάρος των εργαζομένων με το άρθρο 9 της ΠΝΠ που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να παρέχουν μισούς μισθούς στους εργαζομένους τους για τους επόμενους 6 μήνες. “Είναι άλλο να παίρνεις μέτρα ανά βδομάδα ή ανά μήνα και άλλο για τους επόμενους έξι μήνες και μάλιστα χωρίς διάλογο”, τόνισε.

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική για τη μη παροχή του επιδόματος των 800 ευρώ και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. “Πώς είναι δυνατόν ένας νέος μηχανικός, δικηγόρος ή λογιστής, που δεν έχει πολλά έσοδα, να βγάλει το μήνα; Η οικονομία είναι αλυσίδα και δεν πρέπει κάποιοι κρίκοι να αφήνονται έξω, αλλιώς δημιουργούνται νέες ανισότητες”, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η “συγγνώμη” του κ. Άδωνι Γεωργιάδη προς τους δικηγόρους, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο.


Πηγή