Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και καταγγέλει ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ απο μεγάλα Super Market!

Την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή αθέμιτο ανταγωνισμό που ασκείται από επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων που διαφημίζουν με προκλητικό τρόπο προϊόντα που δεν αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης.

Advertisements


 

 

«Αγαπητέ κ. Υπουργέ, 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας μεταφέρει την έντονη διαμαρτυρία των μελών του καθώς και όλου του εμπορικού κόσμου που ψυχορραγεί, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί το γεγονός ότι επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και υπεραγορές τροφίμων, επιτρέπεται να πωλούν προϊόντα όπως ενδύματα, υποδήματα, εσώρουχα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού, γυαλιά ηλίου, εργαλεία, λαμπάδες κ.λ.π., τη στιγμή που εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης των παραπάνω ειδών είναι υποχρεωτικά κλειστά και μάλιστα, με βάση την υπ’αριθ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 21268/2020 υπουργική απόφαση, παρατείνεται αυτό το αναγκαστικό κλείσιμό τους, έως τις 11 Απριλίου 2020.

 

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται να πωλούν και να διαφημίζουν, με προκλητικό τρόπο, οι επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων τα συγκεκριμένα προϊόντα που οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κρατούν στις αποθήκες των κλειστών μαγαζιών τους, βρισκόμενοι σε απόγνωση για την επόμενη μέρα και το μέλλον των επιχειρήσεών τους. 

Το γεγονός αυτό, αποτελεί από μόνο του σκληρό αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς αποτελεί χτύπημα στην αχίλλειο πτέρνα των μικρομεσαίων εμπόρων, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στις παραπάνω επιχειρήσεις να αυξάνουν ακόμη περισσότερο τον τζίρο τους, εις βάρος των μελών μας. 

Ζητούμε να προβείτε άμεσα στην έκδοση απόφασης που να αποκλείει τα καταστήματα πώλησης τροφίμων από την πώληση και διάθεση άλλων ειδών πλην τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ήδη έχετε κάνει και με τις λαϊκές αγορές άλλωστε. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας καθώς κάθε μέρα που περνάει, αποτελεί ένα επιπρόσθετο βάρος στις πληγείσες επιχειρήσεις.»


Πηγή