Nέες περιπέτειες για την Ελληνική Οικονομία οι δηλώσεις Βρούτση: Η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα ανατραπεί από τον κορωνοϊό

«Η κατάσταση είναι έκρυθμη και τα δύσκολα είναι μπροστά. Η κυβέρνηση βρίσκεται εφ’ όπλου λόγχη. Δυστυχώς οι όποιες ανακοινώσεις καλύπτουν μόνο ένα διάστημα», πρόσθεσε ο υπουργός ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί επανέλαβε ότι έχει υπάρξει αναστολή της καταβολής του ΦΠΑ και έχουν εξαγγελθεί ρυθμίσεις των χρεών.

Ως προς την ευελιξία στα ωράρια εργασίας έχουν ληφθεί μέτρα ώστε οι επιχειρήσεις να έρχονται με τους εργαζομένους σε συνεννοήσεις. Επίσης έχει ενισχυθεί η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε ρυθμίσεις στο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις των νομών Ηλείας, Αχαίας και Ζακύνθου, λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Η αναστολή της Εργάνης θα είναι προσωρινή
Αναφορικά με την άδεια ειδικού σκοπού, υποστήριξε ότι αν όλο το βάρος έπεφτε στις επιχειρήσεις τότε θα καταστρέφονταν η οικονομία, διότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη χώρα μας είναι μικρομεσαίες. Εξήγησε ότι η άδεια ειδικού σκοπού αφορά τους εργαζόμενους και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα είναι τρείς ημέρες συν ακόμα μια που ο εργαζόμενος θα την λαμβάνει από την κανονική του άδεια. Τα 2/3 θα επιβαρύνουν την επιχείρηση, το 1/3 την πολιτεία και το 1/3 τον εργαζόμενο.

Τέλος, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν καταχρηστικές συμπεριφορές και ενέργειες λόγω της αναστολής της Εργάνης, όπως όμως είπε θα είναι προσωρινή και θα επανέλθει.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr