M.Kαρχιμάκης: “Να καταβληθούν ΤΩΡΑ οι εκκρεμείς συντάξεις!”

Ένα μείζον ζήτημα ανέδειξε μέσα απο ανάρτησή του στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην Υπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Το ζήτημα με τις εκκρεμότητες καταβολής των συντάξεων για κάποιο λόγο δεν έχει βρει “δίοδο” στην ενημέρωση όπως θα έπρεπε αφου αφορά τα τελευταία 7 χρόνια . Χρόνια που ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ “Εχτισα” την δική τους “επικοινωνιακή πολιτική” που όπως φαίνεται, δεν περιλαμβάνει τους συνταξιούχους. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου συνταξιούχος , έχει κάνει αίτηση στα 65 έτη και πλέον στα 72, δεν του έχει καταβληθεί οποιοδήποτε ποσό.

Τα χρέη του κράτους δικαιολογούνται απο τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ μα τα χρέη του μέσου Ελληνικού Νοικοκυριού , όπως φαίνεται, όχι δεδομένης και της παραχώρησης-εν λευκώ- σε ιδιωτικά Funds την διαχείριση των “κόκκινων δανείων” ….

Αυτό είναι το “Post” του Μιχάλη Καρχιμάκη:

ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΎΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ.
Ηκυβέρνηση πρέπει να καταβάλει το συντομότερο τις συνάξεις που εκκρεμούν για οποιοδήποτε λόγο,σε ανθρώπους ηλικιωμένους που είναι ευάλωτοι ,έχουν αυξημένες ανάγκες και επιβίωσης και υγείας.
Σε πολλές συντάξεις εκκρεμεί η καταβολή τουςκαι πανω από 7 με 8 χρόνια.
Ποτε περιμένετε να τις καταβάλετε σε αυτή την πρωτόγνωρη πανδημία ?
Αφού λοιπόν η Ευρώπη έχει χαλαρώσει το δημοσιονομικό πλαίσιο ,έχετε αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό,έχετε μαξιλάρι με υπερβολικά αποθέματα πάνω από 35 δις.απο την υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού ,καταβάλετε τα δικαιώματα μιας ζωής,ανάμεσα.
Όσο άμεσα γίνεται .
Οι άνθρωποι που τους οφείλει το κράτος τους  κόπους μιας ζωής  δεν μπορούν να περιμένουν άλλο ,δεν αντέχουν.
Για το μόνο που δεν μιλάτε κύριοι της κυβέρνησης,είναι η καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν .

 

Γαβρής Άγγελος για το “Τhe Socialist”


Πηγή