Kίνημα Αλλαγής για Δωρεές βουλευτών: επιλογή ευθύνης και όχι λαϊκισμού!

Δωρεές βουλευτών: επιλογή ευθύνης και όχι λαϊκισμού

Υπάρχει ο λαϊκισμός και οι εύκολες εντυπώσεις, υπάρχει όμως και η υπευθυνότητα και η συλλογική ευθύνη του πολιτικού συστήματος απέναντι στη συγκυρία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε σε άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, την στιγμή που θα μπορούσε η Βουλή συνολικά, όπως και σε άλλες δύσκολες δοκιμασίες και φυσικές καταστροφές, να λειτουργήσει συλλογικά. Θυμίζουμε ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η Βουλή είχε αποφασίσει συνολικά για τη μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών δύο φορές την περίοδο 2009-2011.

Γι’ αυτό και με σημερινή επιστολή της η Φώφη Γεννηματά προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα τον καλεί: αφενός να λάβει θεσμική πρωτοβουλία προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων και οι βουλευτές να συνεισφέρουν οικονομικά στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας με νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αφετέρου να υπερψηφιστεί η τροπολογία του Κινήματος για την επιβράβευση όσων εργαζομένων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του Κινήματός μας. Ήδη από το σαββατοκύριακό είχαν γίνει διερευνητικές κινήσεις για την δωρεά κλινών ΜΕΘ, ώστε την Δευτέρα να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση από την Πρόεδρο του Κινήματος, που να αφορά το σύνολο των βουλευτών και την Βουλή ως οργανισμό.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά:

“Από την προηγούμενη Παρασκευή, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία διάθεσης στο ΕΣΥ, πέντε σύγχρονων κλινών ΜΕΘ. Απευθύνθηκα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου η πρωτοβουλία αυτή να γίνει ισχυρότερη, με την συμμετοχή όλων των βουλευτών. Είναι προφανές ότι, αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό, το Κίνημα Αλλαγής, με εντολή μου, θα προχωρήσει μόνο του.”


Πηγή