Aπόστολος Πόντας: “Το Κίνημα Αλλαγής αναδεικνύεται μέσω της κρίσης αυτής ως η «πρωτοπόρος πολιτική δύναμη» σε επίπεδο αντίληψης του μεγέθους της κρίσεως”

Δήλωση Απόστολου Πόντα, Γραμματέας Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κινήματος Αλλαγής

Είναι δεδομένο πλέον πως οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες σε πολιτικό, κοινωνικό και αναμφίβολα σε οικονομικό επίπεδο. Τόσο η χώρα μας όσο και η Ευρώπη και η Παγκόσμια Κοινότητα βάλλονται από την ασύμμετρη απειλή της πανδημίας.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας, οι βασικές αρχές του οποίου θα πρέπει να δομηθούν και να περιγραφούν τώρα, ώστε να συμπληρωθούν με τα επιπλέον στοιχεία που θα προκύψουν από τις ευρύτερες συνθήκες και τις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων. Έχουμε άμεση ανάγκη ένα τέτοιο σχέδιο πυλώνων από την επόμενη ημέρα του «Αρμαγεδώνα» της πανδημίας, ώστε να μην χάσουμε ούτε μία ημέρα στην προσπάθειά μας για την Ανασυγκρότηση της Οικονομίας, για την διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών, για την λειτουργία της μέριμνας της κρατικής αρωγής ως προς την Ελληνική Οικογένεια, για την διάσωση των κεκτημένων της τελευταίας δύσκολης δεκαετίας για την ελληνική κοινωνία και για την δημιουργία διαδικασιών γρήγορης αφομοίωσης των νέων δεδομένων που δημιουργεί η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, ώστε να δομήσουμε στέρεα θεμέλια για την επιβίωση καταρχάς της Ελληνικής Οικονομίας και εν συνεχεία για την ανάπτυξη της.

Το Κίνημα Αλλαγής αναδεικνύεται μέσω της κρίσης αυτής ως η «πρωτοπόρος πολιτική δύναμη» σε επίπεδο αντίληψης του μεγέθους της κρίσεως και ανάπτυξης ανακλαστικών αναφορικά με τις απαιτούμενες ενέργειες ως προς την διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας και του κυττάρου αυτής που είναι ο επιχειρηματίας, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο βιοτέχνης, ο έμπορος και ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα. Αυτή είναι πλέον η αποστολή όλων μας! Αυτό είναι το καθήκον μας, να είμαστε ενεργοί, να είμαστε παρόντες στο πλευρό της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφης Γεννηματά που έχει αναλάβει τις πλέον ορθολογικές πρωτοβουλίες εν μέσω κρίσεως και έχει υπερβεί κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα με μοναδικό στόχο την δημιουργία ενός διευρυμένου, κοινωνικού μετώπου που θα διασφαλίσει την επιβίωσή μας ως κοινωνία και μπορεί να αποτελέσει την ασφαλιστική δικλείδα για την οικονομία της χώρας και για την ανασυγκρότησή της.


Πηγή