Β.Πούτιν: Η Ρωσία να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στα οπλικά συστήματα

πούτιν

Την ισχυρή βούλησή του να βρίσκεται η Ρωσία ένα βήμα πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές της σε επίπεδο πολεμικής ισχύος και στρατιωτικού εξοπλισμού, ακόμη κι όταν τα πυρηνικά όπλα θα έχουν πλέον θεωρηθεί παρωχημένα, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των νέων τροποποιήσεων στο Σύνταγμα της χώρας.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Πούτιν αναφέρθηκε στην προοπτική να στραφεί η χώρα του σε στρατιωτικό εξοπλισμό πιο εξελιγμένο από τον πυρηνικό, υιοθετώντας τη χρήση νέων, πιο εξελιγμένων τύπων οπλικών συστημάτων.

Εξάλλου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι «συγκεκριμένοι ειδικοί στο εξωτερικό» εργάζονται, ώστε να καταστήσουν τα πυρηνικά όπλα «άνευ σημασίας» για τους κατόχους τους, ενώ υπογράμμισε πως οι προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας με συστήματα άμυνας βαλλιστικών πυραύλων αποδείχθηκαν μάταιες, χάρη στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων από τη χώρα.

«Είναι σαφές ότι η Ρωσία πρέπει να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά σε όρους αμυντικής ικανότητας, αλλά δεν είμαι σίγουρος αυτήν τη στιγμή αν αυτό πρέπει να καταγραφεί στο Σύνταγμα» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως, αν κάποια στιγμή τα πυρηνικά όπλα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο είναι σήμερα, το πυρηνικό στάτους της Ρωσίας «θα παραμείνει σημαντικό επί μακρόν».


Πηγή