Σοκ στην Κωνσταντινούπολη: Αεροπλάνο κόπηκε στα τρία

αεροπλάνο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όταν ένα επιβατικό Boeing 737-800 εξετράπη της πορείας του και βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο CNN Turk, τμήμα του αεροσκάφους τυλίχθηκε στις φλόγες, οι οποίες δεν εξαπλώθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών αρχών.

© AP PHOTO / CAN EROKΑεροπλάνο κόπηκε στη μέση στην Κωνσταντινούπολη Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα του ατυχήματος επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Μεχμέτ Τουρχάν, στο αεροσκάφος υπήρχαν 171 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, ενώ όπως υπογράμμισε ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απώλειες.

Από τους συνολικά 177 επιβάτες, οι 52 έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία των περιοχών Καρτάλ και Πεντίκ.

Στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα από το σημείο, διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους να έχει κοπεί στα τρία κομμάτια, την στιγμή μάλιστα ένα από κομμάτια, έχει αποκολληθεί εντελώς από το υπόλοιπο αεροσκάφος.

Στα βίντεο που κυκλοφορούν φαίνονται άνθρωποι να βγαίνουν από το αεροσκάφος, ενώ σε άλλο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και χρησιμοποίησε και το κρατικό κανάλι της Τουρκίας, φαίνεται το λεωφορείο που μεταφέρει τους επιβάτες από το χώρο της συντριβής στο χώρο του αεροδρομίου, όπου θα τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνονται άνθρωποι γεμάτοι με αίματα, ενώ άλλοι ακούγονται να κλαίνε.

Yolculardan bazıları #sabihagökçen #pegasus pic.twitter.com/392sRLg7h3

— Hakan (@AHAKAND07) February 5, 2020

https://twitter.com/myatasever/status/1225078471002664962

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο της Σμύρνης με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir uçak pistten çıktı https://t.co/ZHryFCRFRW

— AA Canlı (@AACanli) February 5, 2020

Ενώ, όπως είναι λογικό, όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοτσέν εκτρέπονται στο καινούριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Αεροπλάνο κόπηκε στη μέση στην Κωνσταντινούπολη

Sabiha gökçen uçak pistten çıktı#SONDAKİKA #sabihagokcen #uçak #kaza pic.twitter.com/bExHweYhFU

— Cüneyt Sarrafoğlu (@CnytSarrafoglu) February 5, 2020


Πηγή