Γιατί συνάντησε τον Ντέμη Νικολαϊδη ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Σειρά επαφών με στελέχη από τον χώρο του ποδοσφαίρου θα έχει ο υπουργός Επικρατείας, Γ.Γεραπετρίτης, για την αντιμετώπιση των παθογενειών και ενόψει των επαφών με τους εκπροσώπους FIFA και UEFA, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε σήμερα με τον Ντ.Νικολαϊδη, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της ΑΕΚ. Η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα, όπως άλλωστε και όλες όσες έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες μέρες με ανθρώπους από τον χώρο του ποδοσφαίρου – με στόχο την επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ύστερα από την πρωτοβουλια που ανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Έπικρατείας έχει αναλάβει να μεταβεί στο εξωτερικό προκειμένου να συναντήσει τους επικεφαλής των FIFA και UEFA για να συζητηθεί το πλαίσιο υλοποίησης της κυβερνητικής πρωτοβουλίας. Οι συναντήσεις έχουν ήδη ζητηθεί, αλλά ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες.

Στόχος, άλλωστε, είναι να έλθουν άμεσα στην Αθηνα οι εκπρόσωποι των δύο οργάνων, μετά από την πρόσκληση του πρωθυπουργού για να συμφωνηθεί το πλαίσιο του Μνημονίου επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου (όργανα, διαδικασίες και πρόσωπα).

Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, θα έχουν ως στόχο τη σύνταξη ενός δεσμευτικού Μνημονίου, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ