Γεωργιάδης για ρύθμιση κόκκινων δανείων: Πάνω από 3.000 αιτήσεις πέρασαν το πρώτο στάδιο

Αυξήθηκε ο αριθμός των δανειοληπτών που έκανε το πρώτο βήμα για να ρυθμίσει το κόκκινο δάνειό του μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι πάνω από 3.000 αιτήσεις πέρασαν ήδη το πρώτο στάδιο της διαδικασίας και αναμένεται να εγκριθούν.

«Πριν από δυο εβδομάδες ήμασταν στους 500. Η άνοδος είναι εμφανής. Προφανώς δεν θα φτάσουμε ποτέ τους 100.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επιστολή του Χρήστου Σταϊκούρα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τον μικρό αριθμό των δανείων που έχουν ρυθμιστεί, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία» αλλά μετά από μια μεγάλη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος με εκπροσώπους των τραπεζών και των funds.

«Είδαμε ποιο είναι το σημείο στο οποίο γίνεται η απόρριψη εκείνων που μπαίνουν στην πλατφόρμα και ενημερώσαμε την τράπεζες για το πώς η κυβέρνηση βλέπει το περιβάλλον μετά την 20η Απριλίου», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: skai.gr