Γ.Καμίνης: Είναι ντροπή όσα συνέβησαν! Ο Πρωθυπουργός πρέπει να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό

Ο κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την παρουσία της αστυνομίας στη Χίο και τη Λέσβο τις προηγούμενες μέρες:

 

 

“Τις τελευταίες δύο ημέρες, στη Λέσβο και τη Χίο, γίναμε δυστυχώς μάρτυρες της πλήρους κατάρρευσης της αξιοπιστίας και τελικά της αξιοπρέπειας της Ελληνικής Αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ. 

 

Τα ΜΑΤ διαδοχικά: έγιναν αντιληπτά από τους νησιώτες ως όργανο επιβολής της αυταρχικής θέλησης μιας, αποκομμένης από την πραγματικότητα, κυβέρνησης. 

 

Προέβησαν σε μία σειρά από αυθαιρεσίες, σπάζοντας μέχρι και παρακείμενα αυτοκίνητα.  

 

Στοχοποιήθηκαν από τον οργισμένο όχλο, υπέστησαν εγκληματικές επιθέσεις και κάποιοι εξ αυτών έπεσαν θύματα μιας ανατριχαστικής απόπειρας λιντσαρίσματος.

 

Και ολοκληρωσαν την παρουσία τους στα νησιά μέσα σε εικόνες πλήρους διοικητικού και επιχειρησιακού εκτροχιασμού, να παίζουν πετροπόλεμο με κατοίκους με όρους βεντέτας λίγο προτού αποσυρθούν, άλλοι φορώντας τη μισή τους εξάρτυση, άλλοι καθόλου.  

 

Για αυτήν την ντροπιαστική για την Ελληνική Αστυνομία εικόνα είναι απολύτως υπεύθυνη η κυβέρνηση και το βαθύτερο αίτιο είναι η κυνικότητα με την οποία αντιμετωπίζει το προσφυγικό και το πρόβλημα της αποσυμφόρησης των νησιών. 

 

Για αυτή την τριτοκοσμική εικόνα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλει να απολογηθεί, πρώτα από όλα στους νησιωτες, και έπειτα στον ελληνικό λαό. Οι πληγές που άνοιξαν στην πιο ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας πρέπει να κλείσουν τάχιστα.”