Απόψεις: ” Ο Σοσιαλισμός του τότε στην Ελλάδα του σήμερα”

Ο Σοσιαλισμός του τότε στην Ελλάδα του σήμερα.

  Η ιστορική εξέλιξη του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, αρχίζει ουσιαστικά με την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974. Η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο και κυριότερο βήμα για την μετέπειτα εξέλιξη του χώρου της κέντροαριστεράς και της σοσιαλοδημοκρατίας στη χώρα μας, περιορίζοντας έτσι, την δράση της Δεξιάς που μέχρι τότε κατείχε την πρωτοκαθεδρία στον ευρύτερο πολιτικό χώρο.
Η κυβερνήσεις του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και του Ανδρέα Παπανδρέου κατόρθωσαν τομές στην ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας καθώς και σε σοβαρά θέματα οικονομικού, γεωστρατηγικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Το ερώτημα που προκύπτει ομως είναι, το ποιός εκφράζει τον ευρύτερο προοδευτικό και σοσιαλιστικό κίνημα;
Το 2015 ένας νέος πολιτικός, καταφέρνει να ανέβει στην εξουσία λογο της “αντιγραφικής πολιτικής” που επέδειξε αντιγράφοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου έναν θρύλο της πολιτικής, έναν πραγματικό ηγέτη, έναν χαρισματικό διπλωμάτη. Η κυβερνητική πορεία του εν λόγω πολιτικού απέδειξε περίτρανα, ότι όχι μόνο δεν μπορεί κάποιος να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και ότι είναι ανίκανος αυτός και το κόμμα του να εκφράσει τον κόσμο της μεγάλης Προοδευτικής παράταξης. Σήμερα μετά από μια τεράστια εκλογική ήττα από τις δυνάμεις της Δεξιάς, προσπαθεί να ολοκληρώσει το άσκοπο έργο, την προσέγγιση δηλαδή του προοδευτικού κόσμου, υπενθυμιζοντάς μας τα λόγια του Ανδρέα σε ένα από τα πιο κρίσιμα συνέδρια του κόμματος Τ<<ο ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται σε τιμάρια»….
Η Ιστορία λοιπόν αποδεικνύει ότι κάνεις δεν μπορεί να προσβάλει την ιστορία στου Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος το οποίο συνολικά με το Κίνημα Αλλαγής, προασπίζει τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού καθώς και τις διεκδικήσεις όλων αυτών των ετών κυβέρνησης του προοδευτικού μετώπου.