Απόψεις: “Η πολιτική μας ταυτότητα”

Τον τελευταίο καιρό γράφτηκαν πολλά για το κόμμα μας περί κρίσης ταυτότητας και για πιθανές εντάσεις στο εσωτερικό μας ως αποτέλεσμα αυτού. Όλα αυτά όμως δεν ισχύουν και η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι ότι μέρα με την μέρα κερδίζουμε το χαμένο έδαφος γινόμαστε όλο και περισσότεροι και αυτό φαίνεται στις πολίτικες μας συγκεντρωσεις που αρχίζουν να θυμίζουν κάτι από τα παλιά.

Η πολιτική  μας ταυτότητα είναι μια και αδιαπραγματευτη μας την έδωσε ο αρχηγός μας ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 Λαϊκή Κυριαρχία,Κοινωνική Απελευθέρωση,Δημοκρατική Διαδικασία.

Είμαστε το κόμμα που έβαλε στην άκρη τον λαϊκισμό και οποιαδήποτε μορφή αυτού ως αντιπολιτευση και όταν χρειάστηκε συγκυβερνησαμε με την Νέα Δημοκρατία τον πολίτικο μας αντίπαλό για το το Εθνικό μας συμφέρον παραμεριζοντας το πολιτικό κόστος.

Δέκα χρονιά τώρα που απέχουμε από την κεντρική εξουσία η απουσία μας είναι πέρα πάσης αμφιβολίας φανερή.

Στις 14 και 15 Μαρτίου έχουμε δυο ευκαιρίες να αποδείξουμε γιατί οι άξιες του σοσιαλισμού και του πολιτικού φιλελευθερισμου δεν έχουν νόημά όταν γίνονται αντικείμενο σχολιασμού σε συζητήσεις και εκδηλώσεις υμετέρων,αλλά όταν γίνονται σε ανοιχτές διαδικασίες που δεν φοβούνται να αμφισβητησουν και σημαίνουν πρωτίστως για εμάς δικαιώματα για όλους και όχι προνομία για λίγους όπως σήμαιναν και το 1981

Η Δημοκρατία,η Ελευθερία,η Εθνική υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο,είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα είναι θέμα μονίμου αγώνα γιαυτό λοιπόν κλείνουμε τ’αυτια μας σε οποιαδήποτε φωνή που μπορεί να μας αποτρέψει από την επίτευξή των οραμάτων μας και θα γίνουμε η Αλλαγή που πρεσβεύουμε.