Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στη Μααρέτ αλ Νούμαν

συρία

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στη στρατηγική πόλη Μααρέτ αλ-Νούμαν, η οποία βρίσκεται νότια της πόλης Ιντλίμπ, σε μια σημαντική προέλαση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ στο τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών και αντικυβερνητικών.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «al-Watan», οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην στρατηγικής σημασίας πόλη, έχοντας απελευθερώσει πρώτα τα νοτιοανατολικά προάστια της, ανακαταλαμβάνοντας σημαντικό μέρος της επαρχίας Ινλτίμπ.

Η επέλαση του κυβερνητικού στρατού της Συρίας, στην επαρχία Ιντλίμπ ανάγκασε την Τουρκία να προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των «παρατηρητηρίων» που έχει εγκαταστήσει στο έδαφος της Ιντλίμπ, στις περιοχές που ελέγχεται από την οργάνωση Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (πρώην πτέρυγα της Αλ Κάιντα) και τους αντικυβερνητικούς. «Θα απαντήσουμε χωρίς δισταγμό στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας σε κάθε απόπειρα απειλής κατά των τουρκικών παρατηρητηρίων στην περιοχή», προειδοποίησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο τουρκικός στρατός έχει αναπτυχθεί σε 12 “παρατηρητήρια” στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Οι δυνάμεις της Δαμασκού είχαν περικυκλώσει στις 23 Δεκεμβρίου ένα από αυτά τα τουρκικά φυλάκια, μετά την ανακατάληψη εδαφών της περιοχής από συριακά στρατεύματα, σύμφωνα με το φιλοδυτικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Πηγή