Λάθος Κύπρου: «Πράσινο φως» για στάθμευση μονάδας ταχείας επέμβασης των ΗΠΑ

πράσινο

«Πράσινο φως» για την προσωρινή στάθμευση στην Κύπρο μονάδας ταχείας ανταπόκρισης, αποστολή της οποίας θα είναι σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη, η εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς και Αμερικανών πολιτών έδωσε η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της για θετική αντιμετώπιση αιτημάτων που αφορούν αποκλειστικά ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις, η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχθηκε σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι αμερικανικές Αρχές μέσω της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, και έδωσε τη συγκατάθεση της για προσωρινή στάθμευση στην Κύπρο μονάδας ταχείας ανταπόκρισης, αποστολή της οποίας θα είναι σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη, η εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς και Αμερικανών πολιτών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου έχει κοντή μνήμη. Διότι όταν εζητήθη άδεια από ακτιβιστές να αναχωρήσουν με πλοίο με φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από την ελεύθερη Κύπρο για τη Γάζα, οι κυπριακές αρχές δεν επέτρεψαν μια τέτοια ανθρωπιστική αποστολή.

Βλέπετε άλλο οι ΗΠΑ και άλλο η κατεχόμενη Γάζα.


Πηγή