Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την τοποθέτηση πλωτού φράγματος στο Αιγαίο για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΙΝΑΛ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι το κυβερνητικό σχέδιο, δείχνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο».

«Οι κινήσεις αυτές φανερώνουν την αγωνία της κυβέρνησης της ΝΔ για επίδειξη έργου στο προσφυγικό, μετά τα αλλεπάλληλα αδιέξοδα στα οποία έχει πέσει ύστερα από μόλις έξι μήνες διακυβέρνησης», «πρόκειται για επικοινωνιακούς χειρισμούς που δεν θα μπορούσαν να καταλήξουν πουθενά αλλού πέρα από την φαιδρότητα», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

Για «γελοιότητα» κάνει λόγο από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής.

«Η φύλαξη των συνόρων της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία, ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών με υποδομές και στελέχη και πίεση προς την Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε», τονίζει το ΚΙΝΑΛ και εγκαλεί την κυβέρνηση για πρόχειρους σχεδιασμούς που στοχεύουν στον επικοινωνιακό εντυπωσιασμό.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι «για τον κ. Τσίπρα η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Για εμάς όμως έχει. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

«Ενισχύουμε το Λιμενικό, ξεμπλοκάρουμε το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης και εξετάζουμε οποιοδήποτε μέσο μπορεί να μας βοηθήσει να προστατέψουμε τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Ας το καταλάβουν όλοι. Τα πράγματα άλλαξαν», αναφέρει ο κ. Πέτσας.

Στ. Πέτσας: Για τον κ. Τσίπρα η θάλασσα δεν έχει σύνορα, για εμάς όμως έχει https://t.co/j6PWGqmhJK

— Stelios Petsas (@SteliosPetsas) January 31, 2020

Πηγή: skai.gr