Κάλεσμα για συντονισμό αντιπολεμικής δράσης. Κυριακή 5/1 στις 6.30μμ

κάλεσμα

Η πολεμική κλιμάκωση των ΗΠΑ στην Μ. Ανατολή, με τον βομβαρδισμό του Ιράν και την δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου, αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που ριψοκινδυνεύει μια χωρίς επιστροφή ανάφλεξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ανοίγοντας τις πύλες της κολάσεως για την περιοχή και τους λαούς του κόσμου. Μια ενδεχόμενη σύγκρουση με το Ιράν δύσκολα μπορεί να περιοριστεί σε μια περιφερειακή σύγκρουση, ενώ ο κίνδυνος χρήσης πυρηνικών και άλλων μη συμβατικών όπλων, προβάλει ως ένα εφιαλτικό σενάριο.

Μέσα σε όλη αυτή την έξαρση της αμερικάνικης επιθετικότητας, η ολοένα πρόσδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την πρόσφατη υπογραφή του East Med με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ, την εξάπλωση των αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων, την τοποθέτηση πυρηνικών στον Άραξο και την αναβάθμιση της Σούδας σε βάση που οι Αμερικάνοι «σταυροφόροι» θα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν χωρίς καμία τυπική έγκριση(ακόμα και για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων), αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια και την ειρήνη του λαού μας και των λαών της περιοχής.

Με το παραπάνω σκεπτικό και θεωρώντας επιτακτική την ύπαρξη ενωτικών αντιπολεμικών πρωτοβουλιών καταδίκης των ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτισμών, ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός(ΠΑΚΣ) καλεί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 6.30μμ στα γραφεία της Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Ταξικής Κίνησης (Βερατζέρου 13, 5ος όροφος), σε ανοιχτή σύσκεψη οργανώσεων, φορέων και αντιπολεμικών κινήσεων, με πρόταση την εκπόνηση ενός κοινού ψηφίσματος που να επιχειρηθεί από κοινού να περάσει από Γ.Σ. και Δ.Σ. μαζικών φορέων (εργατικών σωματείων, ομοσπονδιών, φοιτητικών συλλόγων κτλ.) με παράλληλο σχεδιασμό για διαδήλωση μέσα στη βδομάδα με κεντρικό σύνθημα το «Κάτω τα χέρια από Ιράκ-Ιράν, έξω οι ΗΠΑ απ’ τη Μέση Ανατολή».


Πηγή