Χ.Χαφτάρ: Δεν συμβιβάζομαι με τον παράνομο Σάρατζ και τους μισθοφόρους του

χαφτάρ

Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ που εκπροσωπεί τη Βουλή των Κοινοτήτων της Λιβύης και ο πρόεδρος της “κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας” Φαγιέζ Αλ Σάρατζ θα μεταβούν σήμερα στη Μόσχα όπου θα υπογραφεί η συμφωνία εκεχειρίας.

Από χθες που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία υπήρξαν εκατέρωθεν καταγγελίες παραβίασης, ενώ δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, κατέρριψαν τουρκικό UAV που χρησιμοποιούν οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ, ενόψει της υπογραφής συμφωνίας της εκεχειρίας στη Μόσχα, είναι σαφής ως προς τους όρους που θέτει για την υπογραφή και επιτυχή εφαρμογή της.

O πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει μέχρι η Λιβύη να επιστρέψει όπως ήταν πριν, όπου όλοι οι πολίτες της θα ζουν ειρηνικά και με ασφάλεια“.

Κράτη τα οποία εμείς θεωρούμε φιλικά προς εμάς, μας έχουν ζητήσει ευγενικά να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στις πολιτικές διαπραγματεύσεις, σε μια προσπάθεια να γλυτώσουμε όσο είναι δυνατό την αιματοχυσία. Αυτό είναι κάτι που κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Αλλά όπως έχω ήδη δηλώσει, οι αρχές μας είναι αδιαπραγμάτευτες“.

Nations that we call dear friends have asked us kindly,to give political talks one last chance,in a attempt to save as much blood as possible
And this is something no human being can refuse
But as i said before our principles are not negotiable
General commander K.Hafter#Libya pic.twitter.com/mCUqENFSv1

— M.LNA (@LNA2019M) January 13, 2020

Οι διαπραγματεύσεις θα είναι επιτυχείς μόνο με την διάλυση και τον αφοπλισμό μισθοφόρων και όλων των ένοπλων ομάδων μέσα στην Τρίπολη, την εξόντωση όλων των τρομοκρατών και τον πλήρη σεβασμό στη νομοθετική εξουσία της Βουλής των Αντιπροσώπων“.

General commander of the #Libyan National Army #Hafter.
Negotiations will only see success with the dismantling and disarming of the #militias and armed group inside #Tripoli ,the extermination of all #terrorist groups
And the respect of the legislative Authority of the #HoR#LNA pic.twitter.com/c6THiPKXuu

— M.LNA (@LNA2019M) January 13, 2020

Ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ ηγείται του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, αξίωμα το οποίο αυτόματα σημαίνει ότι είναι και ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Ο ορισμός του Δικτάτορα:

Ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο ο οποίος δεν τον ψήφισαν οι πολίτες.

Ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο, ο οποίος δεν έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο ο οποίος παραμένει στο αξίωμα του, ενώ έχει λήξει η θητεία του“.

The definition of a dictator
The only prime minister in the world for whom the people did not vote for
The only prime minister in the world who did not take confidence from the House of Representatives
The only prime minister in the world who has exceeded his set period of time pic.twitter.com/fljnl0kYBA

— M.LNA (@LNA2019M) January 13, 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Twitter του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ο Φ.Α. Σάρατζ απειλεί την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, αν οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός, ενώ υπάρχει προσωρινή εκεχειρία. Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, τόνισε ότι η επιτυχής έκβαση των πολιτικών διεργασιών και η εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας, προϋποθέτει την απόσυρση του “επιτιθέμενου‘ (Λιβυκού Εθνικού Στρατού) από τις περιοχές που έχει καταλάβει μετά την 4η Απριλίου.

Al-Sarraj threatens to restart military operations in the event of a breach of the ceasefire agreement
🤣 pic.twitter.com/39VxVf98Qm

— M.LNA (@LNA2019M) January 13, 2020

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Ακίλα Σάλεχ Αίσα ο οποίος σήμερα συνοδεύει τον Χαλίφα Χαφτάρ στο ταξίδι του στη Μόσχα, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της Αιγύπτου τις προηγούμενες μέρες, καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

Ζήτησε πιθανή, αν χρειαστεί, στρατιωτική παρέμβαση της Αιγύπτου για να αποτραπεί τουρκική εισβολή στην Λιβύη. Η Βόρεια Αφρική είναι ενωμένη ενάντια στην επιδίωξη του Ταγίπ Ερντογάν δημιουργίας μιας Νεοθωμανικής Αυτοκρατορίας“.

Speaker of the #HoR gets a standing ovation from the Egyptian Parliament when he requests the potential intervention from the Egyptian army to prevent a #Turkish invasion of #Libya. North Africa is united against #Erdogan's dreams of a neo-Ottoman Empire

pic.twitter.com/geJJOtBORB

— M.LNA (@LNA2019M) January 13, 2020


Πηγή