Ανησυχία για τη σωματική και ψυχολογική υγεία του Βίνικ

ανησυχία

Η δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία, δήλωσε ανήσυχη για τη σωματική και ψυχολογική υγεία του πελάτη της, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Ανησυχίες για τη σωματική και ψυχολογική υγεία του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin», εξέφρασε η Γαλλίδα δικηγόρος του Ρώσου κρατούμενου.

«Τον είδα χθες. Δεν αισθάνεται καλά. Είναι πολύ αδύναμος, είχε πάθει ένα μεγάλο σοκ, δεν του είπαν πού τον πηγαίνουν και έχει συμβεί. Είναι σε απεργία πείνας εδώ και 34 ημέρες. Είναι πολύ εξασθενημένοςσωματικά και ψυχολογικά», δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Sputnik.

Κατά την ίδια, ο Βίνικ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ειδικό τμήμα του νοσοκομείου «Hotel Dieu» στο Παρίσι, ενώ την Τρίτη (28 Ιανουαρίου), το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει τους όρους της προφυλάκισης του.

Ερωτηθείσα πότε θα εξεταστεί το αίτημα του Βίνικ για έκδοση στη Ρωσία, η Γαλλίδα νομικός υπενθύμισε ότι εκδόθηκε στη Γαλλία από την Ελλάδα. «Μπορώ να υποθέσω ότι θα επιστρέψει πρώτα στην Ελλάδα».

Επίσημη ενημέρωση από την Αθήνα

Στο μεταξύ, το Sputnik ενημερώθηκε ότι η Ελλάδα ειδοποίησε και επισήμως τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για την έκδοση του Βίνικ στη Γαλλία.

«Η Πρεσβεία έλαβε επίσημη ειδοποίηση από την ελληνική πλευρά ότι ο Βίνικ εκδόθηκε στη Γαλλία», δήλωσε αξιωματούχος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας δεν θέλησαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

«Δεδομένου ότι πρόκειται για μια εν εξελίξει νομική διαδικασία, πρέπει να απευθυνθείτε στο υπουργείο Δικαιοσύνης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Αλεξάντερ Βίνικ εναντίον της απόφασης του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκδοση του «Mr Bitcoin» αρχικά στη Γαλλία και μετέπειτα στις ΗΠΑ.


Πηγή