Αναζωπυρώνεται η ένταση στο Ιράκ: Βομβαρδισμός στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ

ιράκ

Επτά όλμοι έπεσαν σήμερα μέσα στην αεροπορική βάση Μπάλαντ του Ιράκ, όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ, και τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από την επίθεση, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ δύο στρατιωτικές πηγές.

Οι στρατιωτικές πηγές είπαν πως οι όλμοι έπεσαν στον διάδρομο της βάσης μέσα στη βάση, η οποία βρίσκεται 80 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Balad air base in Iraq's Salah al-Din province under attack (?Katyusha)
Four reported injured , among them 2 officers. (Iraqs & US present)#Iraq pic.twitter.com/mAA17RRc2e

— Logiko Iko (@IkoAfortiori) January 12, 2020

Πληροφορίες για τέσσερις ρουκέτες

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που έκανε λόγο, επικαλούμενο επίσης ιρακινές στρατιωτικές πηγές, για εκτόξευση τεσσάρων ρουκετών εναντίον της βάσης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες, σχεδόν το σύνολο των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονταν στη βάση έχουν αποχωρήσει από αυτήν έπειτα από την κλιμάκωση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν.

The aftermath of latest rocket attack on al-Jadriyah district central #Baghdad. At least three wounded. pic.twitter.com/FJmB2vDAAZ

— Barzan Sadiq (@BarzanSadiq) January 4, 2020

Η πλειοψηφία των αμερικανικών στρατευμάτων αποσύρθηκαν από τη βάση εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων των ΗΠΑ-Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 4 Ιανουαρίου, η βάση υπέστη πυραυλική επίθεση από ιρανικές δυνάμεις μετά από τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Την περασμένη εβδομάδα, το κοινοβούλιο του Ιράκ υπερψήφισε την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.


Πηγή