ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του Π.Α.ΜΕ και το όψιμο ενδιαφέρον των επαγγελματιών συνδικαλιστών που τη στελεχώνουν, τους απαντάμε ότι οι τελευταίοι που δικαιούνται να εκδηλώνουν τέτοιο όψιμο «ενδιαφέρον» για τον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, είναι τα επαγγελματικά στελέχη του Π.Α.ΜΕ.

Αν και «εκλεγμένα»… δεν παραστάθηκαν ούτε σε μια κινητοποίηση του κλάδου τα τελευταία χρόνια, δεν συμμετείχαν ούτε σε μια σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα των σχολικών καθαριστριών, δεν βρέθηκαν ούτε μια φορά έξω από τα Υπουργεία στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των σωματείων και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η ΔΑΣ/ΟΙΥΕ (Π.Α.ΜΕ), αν και είχε 7 εκλεγμένα μέλη στη Διοίκηση της ΟΙΥΕ (προσεχώς αναμένεται σημαντική μείωση), δεν έχει ξεκουνηθεί από το Λεκανοπέδιο Αττικής, δεν έχει επισκεφτεί έστω και ένα σωματείο της επαρχίας, να συμμετάσχει έστω και σε μια Γενική Συνέλευση εργαζομένων στη Σχολική Καθαριότητα, να συμπαρασταθεί έστω και σε μια διαμαρτυρία σε Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντιθέτως έχουν επικεντρώσει τη δράση τους για λόγους… οικονομικού και κομματικού περιεχομένου… στα Σούπερ Μάρκετ. Εκεί ίσως υπάρχει για εκείνους περισσότερο «ψωμί»…

Επιπλέον μια σειρά πράξεων «αγάπης» και «συντροφικότητας» προς τον κλάδο, προδίδουν τα «αγνά» και «άδολα» συνδικαλιστικά αισθήματά τους:

  1. Μόλις προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Ίλιον ο εκπρόσωπος της παράταξης τους συμπαρατάχθηκε με αιτήματα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που επιδιώκει την απόλυση σχολικής καθαρίστριας. (Σχετικός Σύνδεσμος)
  2. Όλοι είδαμε και βιώσαμε την «αγάπη» του Π.Α.ΜΕ προς τις συνέδρους σχολικές καθαρίστριες στο εκλογικό συνέδριο της ΟΙΥΕ τον περασμένο Φεβρουάριο, με βιαιοπραγίες, ύβρεις και αρπαγές ταυτοτήτων και προσωπικών αντικειμένων. (Σύνδεσμος 1, Σύνδεσμος 2, Σύνδεσμος 3, Σύνδεσμος 4)
  3. Όλοι θυμόμαστε το 2017, όταν μέλη του Π.Α.ΜΕ εκδήλωσαν τη «συντροφικότητά» τους σε σχολικές καθαρίστριες στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια των εκλογών τους, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο και να παράσχει βοήθεια σε 3 λιπόθυμες σχολικές καθαρίστριες. (Σχετικός Σύνδεσμος)
  4. Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το «σεβασμό» τους στην αυτονομία των σωματείων του κλάδου, που επιστεγάστηκε με την αρπαγή του μητρώου μελών και την απαίτηση αντικατάστασής του με άλλο, πιο «φιλικό» στον Παμίτη πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Τόση η «αγάπη» τους για τον κλάδο…

Μιλάμε για όψιμο ενδιαφέρον, όχι μόνο για όλα τα παραπάνω αναφερόμενα. Ο συγκεκριμένος κομματικός χώρος, δε διστάζει να εναντιωθεί ακόμα και στα συμφέροντα κάθε κλάδου που δεν προσκυνά στο κόμμα. Τα πάντα επιβάλλονται από την κομματική σκοπιμότητα.

Εμείς ως «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τη δράση μας σε κάθε χώρο δουλειάς, οργανώνοντας παραμελημένους συνδικαλιστικά εργαζόμενους, δείχνοντας εναλλακτικούς δρόμους επίλυσης των προβλημάτων και διεκδίκησης των αιτημάτων, απεγκλωβίζοντας δυνάμεις από κομματικά και φιλοεργοδοτικά σωματεία.

Όσο οι μισθωμένοι, από κόμματα και εργοδότες, συνδικαλιστές αντιδρούν και πολεμούν λυσσαλέα τη δράση μας, τόσο θα συνεχίζουμε να περπατάμε στο ίδιο μονοπάτι.

Η ενόχλησή τους σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ