Επικοινωνία Αλ Σίσι με Πούτιν για τη Λιβύη

σίσι

Νωρίτερα μίλησε με Τραμπ και Κόντε

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι, μετά τις επαφές του με Τραμπ και Κόντε, επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το ζήτημα της Λιβύης.

Την πρόθεσή τους να συντονίσουν τις ενέργειές τους για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Λιβύη, επαναβεβαίωσαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αιγύπτου Βλαντίμιρ Πούτιν και Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση για τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών με σκοπό την σταθεροποίηση της κατάστασης στο κράτος αυτό (Λιβύη)» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται επίσης ότι «επισημάνθηκε η σημασία των μεσολαβητικών προσπαθειών της Γερμανίας και του ΟΗΕ στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτικής διαδικασίας με την συμμετοχή όλων των βασικών μερών της Λιβύης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο, επισήμανε την ανάγκη περιορισμού των «παράνομων ξένων επεμβάσεων» στα θέματα της Λιβύης.

Επιπλέον εξέφρασε την υποστήριξη της Αιγύπτου στην ενδυνάμωση του λιβυκού λαού με σκοπό την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη ήταν εξάλλου στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του προέδρου της Αιγύπτου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Tζουζέπε Κόντε.

Ο Αλ Σίσι, τόνισε και πάλι την «αποφασιστική στάση της Αιγύπτου στη στήριξη των προσπαθειών του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στον περιορισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων, που δεν απειλούν μόνον την ασφάλεια της Λιβύης αλλά και την ασφάλεια όλης της περιφέρειας της Μεσογείου».


Πηγή