Χρυσοχοΐδης για προσφυγικό: Ο Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση

Για προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σπείρει σύγχυση σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό, κάνει λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση του κόμματος, για την επιστολή του προς την Επίτροπο Μιγιάτοβιτς.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει πως με την εν λόγω επιστολή ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ομολογεί ότι (στα νησιά) τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες ανοιχτές δομές».

Ο υπουργός δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Μόρια και το Βαθύ θα κλείσουν «όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό».

«Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, απευθύνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας «η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις».

Πηγή: skai.gr